Światła mijania - słabo świecą
Moderator: Sebu$
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Zafira
- Model: ZCfl
- Oznaczenie silnika: b20dth
aktualnie mam w garażu zastępczego przedlifta z soczewkami to jest jakaś tragedia auto za taka kasę a światła jak w maluchu. o ile światła w astrze i corsie na H7 świecą przyzwoicie to na tym nie można jeździć w nocy zrelaksowanym tylko cały czas wytrzeszcz oka czy nic nie wyskoczy na drogę . szczerze to myślę ze tu juz nic nie pomoże żadna zmiana żarówek najlepszą ocją były by tradycyjne lampy odbłyśnikowe na H7 tylko nie wiem czy takie występowały pierdzielić efekt wizualny pseudoksenonona jak nic nie widać. jeszcze mam pytanie co to za stukot jak włącza się światła drogowe najlepiej słychać na wyłączonym silniku coś jak by uderzenie młotkiem. Moja kariera z tym autem kończy się w piątek i wraca moje autko z normalnymi światłami które pomagają w jeździe.
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Problem znany mi z Vectry C, tam soczewki były tak skurzone od środka że po wyczyszczeniu światła mijania świeciły prawie jak drogowe. Czyści się to np. namoczona watą nawiniętą na długi ołówek i okrężnymi ruchami czyści soczewki od środka. Później na sucho warto przetrzeć ipą lub spirytusem i po problemie na jakiś czas.
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
-
- Debiutant
- Imię: Maciek
- Auto: Opel Zafira B 1.8, Opel Zafira C 1.4 tur
- Oznaczenie silnika: A14NET
Mnie też ostatnio zastanawiał ten stukot przy zmianie świateł na drogowe...mizna to jakoś zlikwidować? Ja pod koniec lipca decyduje się na czyszczenie lamp..
- mmuchowski
- Debiutant
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Oznaczenie silnika: A14NEL
dydekm11 daj jakieś info jakie hir 2 led kupiłeś i czy nie dają błędu spalonej żarówki
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu.
-
- Mieszkaniec
znalazłem taki patent z elastycznym radiatorem nie wiem jak sie to sprawuje ale można zamknąć dekiel w lampie https://pl.aliexpress.com/store/product ... autifyAB=0
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zamykanie radiatora w lampie nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem. Po to jest radiator aby odprowadzał ciepło, a jak zamkniesz lampę to nie będzie wentylacji a co za tym idzie nie będzie odprowadzenia ciepła. Led szybko się przegrzeje i padnie.qtom pisze: ↑08 wrz 2018, 23:44 znalazłem taki patent z elastycznym radiatorem nie wiem jak sie to sprawuje ale można zamknąć dekiel w lampie https://pl.aliexpress.com/store/product ... autifyAB=0
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Wszystkie soczewkowe z tego co czytałem na ten temat świecą gorzej niż normalne na H7 ,to tylko ładnie wygląda. Jakiś czas temu planowałem u siebie soczewki wsadzić ale czytając opinie zrezygnowałem.qtom pisze: ↑04 lip 2018, 22:26 aktualnie mam w garażu zastępczego przedlifta z soczewkami to jest jakaś tragedia auto za taka kasę a światła jak w maluchu. o ile światła w astrze i corsie na H7 świecą przyzwoicie to na tym nie można jeździć w nocy zrelaksowanym tylko cały czas wytrzeszcz oka czy nic nie wyskoczy na drogę . szczerze to myślę ze tu juz nic nie pomoże żadna zmiana żarówek najlepszą ocją były by tradycyjne lampy odbłyśnikowe na H7 tylko nie wiem czy takie występowały pierdzielić efekt wizualny pseudoksenonona jak nic nie widać. jeszcze mam pytanie co to za stukot jak włącza się światła drogowe najlepiej słychać na wyłączonym silniku coś jak by uderzenie młotkiem. Moja kariera z tym autem kończy się w piątek i wraca moje autko z normalnymi światłami które pomagają w jeździe.
-
- Mieszkaniec
teoretycznie masz rację tylko reflektor sam sobie też odprowadza ciepło bo HIR2 nie jest żarówką zimną niestety wszystko ma wady i zalety. jeśli nawet ta żarówka wytrzyma rok to a da dobre światło i uchroni reflektor przed zabrudzeniem to gra warta świeczki. warto wejść w komentarze jest insignia z UK i efekt fajny ciekawy jestem jak na drodze widać. zamówiłem sobie H&H7 do corsy zobaczymy
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2018, 20:13 przez qtom, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Bywalec
- Imię: J.O
- Auto: Zafira Tourer
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Witam,po dłuższej lekturze szukaniu danych poszczególnych żarówek zamówiłem z Vosla +30% Hir2 mają ok 1750lumenów na żarówkę i normalną barwe ,jak zamontuje to napisze o wyniku tej zamiany z led 6500K .
-
- Przeglądacz
- Imię: Zbigniew
- Auto: Zafira C 2.0 CDTI
- Model: Tourer
Polecam takie ledy
http://www.ultraleds.pl/925,zestaw-zaro ... xenon.html
różnica między tymi które miałem Hir 2 Philips jest diametralna ,8000 LM każda na prawdę daje efekt,do żarówek w komplecie są elektroniczne filtry canbus-brak info o awarii żarówki.Wcześniej na ali-expresie zakupiłem podobne ledy niby z canbus tylko,że miały 4200 LM każda i efekt oświetlenia drogi marny nie polecam a i info o awarii i tak wyskakiwał.
http://www.ultraleds.pl/925,zestaw-zaro ... xenon.html
różnica między tymi które miałem Hir 2 Philips jest diametralna ,8000 LM każda na prawdę daje efekt,do żarówek w komplecie są elektroniczne filtry canbus-brak info o awarii żarówki.Wcześniej na ali-expresie zakupiłem podobne ledy niby z canbus tylko,że miały 4200 LM każda i efekt oświetlenia drogi marny nie polecam a i info o awarii i tak wyskakiwał.
-
- Bywalec
Takie właśnie ledy zdemontowałem i wsadziłem te HiR2 z Vosla+30,Jestem zaskoczony!świecą o wiele lepiej niż ledy oświetlają bdb drogę na ok 60m i pobocze,na długich poprawa o wiele więcej i światło białe wpadające w żółty.
70 ojro ale muszę przyznać warto!.
70 ojro ale muszę przyznać warto!.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira C 1.6 CNG Cosmo teraz LPG
- Oznaczenie silnika: A16XNT
A długo już je masz? bo w/g specyfikacji producenta mają dosyć krótki czas "życia"
- Załączniki
-
- 28432.pdf
- Vosla HIR2 +30% specyfikacja
- (188.69 KiB) Pobrany 143 razy
-
- Bywalec
Widoczność w czasie deszczu w nocy o wiele lepsza niż na ledach 6,500k światło bardziej wpada w żółtą barwę co w deszczu iw nocy poprawia widoczność,d..py nie urywa ale lepsza widoczność jak dla mnie .