kontrolka z samochodem i kluczem
Moderator: Sebu$
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
witam jestem posiadaczem zafirki dti2.2 od ni dawna martwi mnie problem kontrolki zółtej samochodzik z kluczykiem przy zimnym silniku jak zapalam autko to powinna zgasnac a tu nic swieci do tej pory az nie przegazuje autka jak silnik jest goracy to jest spokuj ale teraz nawet jak silnik jes cieply to nic sie nie swieci a autko nie ma mocy i jeszcze na zimnym silniku przy zapalaniu dymi i dziwny zapach spalin pomocy
--scalone do jednego postu--
Dzieki jestem z rudy slaskiej wlasnie bylem na kompie i wyswietlil turbo egr przeplywomierz ale jak to skasowal to juz nie chcial zaden blad sie pokazac jak to opanuje to dam znac pozdrawiam
//scaliłem, ponieważ mamy temat od takich spraw //BajBus
--scalone do jednego postu--
Dzieki jestem z rudy slaskiej wlasnie bylem na kompie i wyswietlil turbo egr przeplywomierz ale jak to skasowal to juz nie chcial zaden blad sie pokazac jak to opanuje to dam znac pozdrawiam
//scaliłem, ponieważ mamy temat od takich spraw //BajBus
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 22:50 przez ginter76, łącznie zmieniany 1 raz.
witam panowie... po skasowaniu błedów wygląda to tak- sam. z kluczem na zimnym gaśnie po jakiś 30-60 sekundach bez przegazowywania! a po przejechaniu około 30km zapaliła sie i za chwile zgasła ta drażniąca wszystkich kontrolka... czy napewno to świece czy egr do wymiany bo zaczyna mnie to troszke wpieniać samochód mam 2 tygodnie pierwszym właścicelem w kraju -pierwszy dieselek w moim życiu a on mi takie cuda robi!!! zaczynam żałować że nie kupiłem benzyny
Witam Wszystkich!Pierwszy raz jestem na forum tak że przepraszam z góry za ewentualne wpatki Mam problem z moją zafirką 2.0 16V dti 2002r.:mianowicie po wymianie alternatora (nie wiem czy to ma jakiś zwsiązek) zaczeła mi się zapalać kontrolka "elektronicznego sterowania silnikiem".W warsztacie powiedzieli mi że zawór ERG mam do wymiany bo pojawił się błąd "PO400".Ogólnie samachód jest słaby kontrolka zapala się i gaśnie chociaż po ostatnim tankowaniu paliwa wydaje mi się że troche się poprawiło! Nie mam pojęcia co mógłbym zrobić bo kiepsko znam się na samochodach bardzo prosze o pomoc i z góry DZIĘKUJE!!!
filtry wymienione?panca pisze:Ogólnie samachód jest słaby
a może wystarczy wyczyścić? na forum są o tym tematy, poczytajpanca pisze:W warsztacie powiedzieli mi że zawór ERG mam do wymiany
a to:
wpisz do profilu, żeby w innych tematach wiadomo było o jaki model chodzipanca pisze:2.0 16V dti 2002r
Witam! Dzięki za pomoc. Z tym moim problemem z zaworem ERG pojechałem do mechanika i okazało się że w warsztacie gdzie wymieniali mi alternator jakiś "FACHOWIEC" odpioł wężyk w okolicach alternatora, po założeniu wężyka na miejsce jest OK! Najlepsze że ten "FACHOWIEC" po podpięciu do kompa i ogólnych oględzinach stwierdził że musi mi wymienić zawór koszt okolo 500zł.Pozdrawiam!
przeniosłem kolegi posty do jednego tematu który mamy do tego wydzielony //BajBus
przeniosłem kolegi posty do jednego tematu który mamy do tego wydzielony //BajBus
Ostatnio zmieniony 03 sie 2009, 16:36 przez panca, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich użytkowników Zafirek . Tydzień temu kupiłem Zafirę i wczoraj zapalił mi się w kompie chek czy ktośs może mi powiedzieć czym to jest spowodowane i czy wpływ na to może mieć słaby akumulator
//co czek ma do świateł stopu kolego? pisz posty gdzie należy a nie gdzie popadnie!! przeniosłem //BajBus
//co czek ma do świateł stopu kolego? pisz posty gdzie należy a nie gdzie popadnie!! przeniosłem //BajBus
Ostatnio zmieniony 05 sie 2009, 12:42 przez picia, łącznie zmieniany 2 razy.
witam panowie jestem posiadaczem zafiry 2,2 DTI ELEGANCE i właśnie mam problem z tą kontrolką z samochodzikiem i kluczykiem maksymalne obroty to 3000 i zero mocy raz się świeci a raz gaśnie ale ostatnio coraz dłużej się świeci no i nie da się jeździc co to może byc a świece są nowe wymieniane w tym roku w lutym pozdrawiam niro7