Wysokie spalanie Zafira B Z18XER
-
Umpero
Silniki te zazwyczaj pala około 10 litrów na setkę. Dolicz do tego mrozy, bardzo krótki dystans gdzie silnik się nie rozgrzeje i wyjdzie 14-15 litrów.
A tak nawiasem pisząc to nie lepiej wsiąść na rower lub się przespacerować mając taki krótki dystans do pracy? Przecież to szkoda auta na taki krótki dystans, a i dla zdrowia będzie lepiej.
A tak nawiasem pisząc to nie lepiej wsiąść na rower lub się przespacerować mając taki krótki dystans do pracy? Przecież to szkoda auta na taki krótki dystans, a i dla zdrowia będzie lepiej.
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
To też właśnie chciałem napisać. Trochę ruchu i spalanie będzie jak trzeba.umpero pisze: 14 sty 2019, 22:59
-
damiandacosta
przeciez o 3 w nocy nie bede jezdzil rowerem majac samochod... zawszemialem. disle w szoku na benzyniak ach zdeka dostalem hehe
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A mógłbyś to napisać poprawnie , bo jakoś nie rozumiem tego tekstu.damiandacosta pisze: 15 sty 2019, 16:34 przeciez o 3 w nocy nie bede jezdzil rowerem majac samochod... zawszemialem. disle w szoku na benzyniak ach zdeka dostalem hehe
Oczywiście!
-
Umpero
Pi razy drzwi zrozumiałem...
A co to za różnica czy dzień czy noc? Odległość po ciemku się nie zmienia... no chyba, że do pracy jedziesz na podwójnym gazie
Mając 500m do pracy też byś jeździł samochodem? "No bo jak to mam rowerem jeździć skoro mam samochód?".
A co to za różnica czy dzień czy noc? Odległość po ciemku się nie zmienia... no chyba, że do pracy jedziesz na podwójnym gazie
Mając 500m do pracy też byś jeździł samochodem? "No bo jak to mam rowerem jeździć skoro mam samochód?".
Ostatnio zmieniony 16 sty 2019, 09:07 przez Umpero, łącznie zmieniany 1 raz.