co można wykonać przy pomocy OPCOM-a
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Pamiętaj, że alarm uruchomisz tylko vauxcomem. Robisz to oczywiście w REC.
Gdy kombinowałem u siebie z REC ten temat przeczytałem cały. Jest tu wszystko.
https://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?f=32&t=13790
Pamiętaj, że alarm uruchomisz tylko vauxcomem. Robisz to oczywiście w REC.
Gdy kombinowałem u siebie z REC ten temat przeczytałem cały. Jest tu wszystko.
https://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?f=32&t=13790
-
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Czy ktoś wie jakie są różnice w indeksach ktore się wybiera do aktywacji kompa pokladowego? Wybieram 0602 lub 0802 , 0202 (każda parzysta końcówka opisana jest jako ta z BC a te indeksy z koncówką nieparzystą no bc.
-
- Świeżak
- Imię: Greg
- Auto: Zafira B 1.9CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ma ktos moze rozpiske dokladnie co i jak zrobic OPCOMem? Chcialbym pare rzeczy aktywowac ale nie wiem jak sie za to zabrac.
Dzieki za info
Dzieki za info
-
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira B 1.9 cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: CDTI
Wiem ze temat stary ale czy ta lista z pierwszego ppsta odnosi sie do oryginalnego OP COM'a za grube pieniadze czy do chinskich podrobkach za kilkagdziesiat zl? I jaka wersja bylaby najlepsza?
Kolejne moje pytanie. Wczesniej jezdzilem Zośka A. Ostatnio kupilem Zafire B, sprzedajacy zatail kilka rzeczy i pojawil mi sie problem z niegasnaca lampka w kabinie. Znalazlem na forum ten problem i bylo tam rozwiazanie viewtopic.php?f=32&t=1076&start=30
Niestety link tam juz jest nieaktywny. Ma ktos moze ta procedure gdzies jeszcze i czy wystarczy do tego "zamiennik" op coma?
Wiem ze temat stary ale czy ta lista z pierwszego ppsta odnosi sie do oryginalnego OP COM'a za grube pieniadze czy do chinskich podrobkach za kilkagdziesiat zl? I jaka wersja bylaby najlepsza?
Kolejne moje pytanie. Wczesniej jezdzilem Zośka A. Ostatnio kupilem Zafire B, sprzedajacy zatail kilka rzeczy i pojawil mi sie problem z niegasnaca lampka w kabinie. Znalazlem na forum ten problem i bylo tam rozwiazanie viewtopic.php?f=32&t=1076&start=30
Niestety link tam juz jest nieaktywny. Ma ktos moze ta procedure gdzies jeszcze i czy wystarczy do tego "zamiennik" op coma?
Ostatnio zmieniony 03 paź 2018, 17:17 przez Skunky13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
Powiedzcie proszę co to za funkcja optymalizacja prądu spoczynkowego a op comie? Mam ją aktywną a chciałbym wiedzieć czy może odcinać grzanie foteli jeżeli jest za duży pobór prądu.?
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
To jest chyba system wyłączenia prądu jak coś nie jest używane a zapomnisz wyłączyć. Radio, zapalniczka. Tak mi się wydaje. Podgrzewanie foteli nie pobiera dużo prądu
-
- Mieszkaniec
Dzięki
Dziwne bo jakiś czas temu (jest post na forum) jechałem dłuższą trasą i miałem obydwa fotele podgrzewane na max, ładowanie telefonu z zapalniczki, czasem włączałem mocniejszy nawiew (klima półautomat) i niestety rozłączało mi grzanie foteli, a co najdziwniejsze, nie mogłem podgłośnić radia (od aktualnie ustawionej głośności)tylko ściszyć i do pewnego poziomu dać głośniej ale nie bardzo głośno. Kręciłem cały czas w prawo i nic głośniej się nie dało. Ponowne uruchomienie silnika nic nie dało. Fotele się włączyły na czas jakiś i dalej to samo z radiem również bez zmian. Podpiąłem op com błędów nie było, ale znalazłem właśnie ten prąd spoczynkowy i myślałem, że to może ustawienie aktywne ma coś wspólnego z moim przypadkiem. Wczoraj dla odmiany jechałem bez ładowania telefonu i fotele ponad 400km się nie wyłączyły.
Dziwne bo jakiś czas temu (jest post na forum) jechałem dłuższą trasą i miałem obydwa fotele podgrzewane na max, ładowanie telefonu z zapalniczki, czasem włączałem mocniejszy nawiew (klima półautomat) i niestety rozłączało mi grzanie foteli, a co najdziwniejsze, nie mogłem podgłośnić radia (od aktualnie ustawionej głośności)tylko ściszyć i do pewnego poziomu dać głośniej ale nie bardzo głośno. Kręciłem cały czas w prawo i nic głośniej się nie dało. Ponowne uruchomienie silnika nic nie dało. Fotele się włączyły na czas jakiś i dalej to samo z radiem również bez zmian. Podpiąłem op com błędów nie było, ale znalazłem właśnie ten prąd spoczynkowy i myślałem, że to może ustawienie aktywne ma coś wspólnego z moim przypadkiem. Wczoraj dla odmiany jechałem bez ładowania telefonu i fotele ponad 400km się nie wyłączyły.
- szymon1977
- Bywalec
- Model:
Fura jest tak szybka jak szybki jest woźnica.
- szymon1977
- Bywalec
- Model:
Mi właśnie o sprawdzanie i usuwanie błędów chodzi. W Zafirze i nie tylko. Używał ktoś tego? Z jakimi markami działa, a z jakimi nie?
- szymon1977
- Bywalec
- Model:
A Op-com zadziała z innymi markami?
Ostatnio zmieniony 18 sty 2019, 23:03 przez szymon1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- szymon1977
- Bywalec
- Model:
A ile to błędów pokazuje? Tyle, co pedałowanie, więcej, czy mniej?