U mnie tak to działa, nie muszę zamykać C.Z. aby po czasie dioda migała.Też nie wiem czy tak ma być, czy to błąd.
Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
tak ma być - dioda miga, gdy moduł przejdzie w tryb uśpienia, a przejdzie nawet jeśli drzwi nie zamkniesz - wystarczy, że zostawisz auto w spokoju na jakiś czas.
- KAMUI
- Mieszkaniec
- Imię: Marcin
- Auto: Touran 1T3, Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Łukasz, po aktualizacji do v0,5, problemy, które Ci opisywałem w privie nie pojawiają się ( Narazie).
Łukasz, po aktualizacji do v0,5, problemy, które Ci opisywałem w privie nie pojawiają się ( Narazie).
-
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Astra H 1.6 Htb
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: A16XER
Testowałem tą funkcję i niestety u mnie po przyjęciu do auta nic nie miga. Drugi test - czekałem ponad 5 min zamknięty w aucie - nic.
Może znowu nie działa bez REC
Ostatnio zmieniony 24 sty 2019, 20:55 przez marcinsu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
wiesz... przypadek gdy nie ma REC został uwzględniony, ale z braku odpowiedniego auta nieprzetestowany skończy się zapewne jak poprzednio - na zdalnym połączeniu z Twoim autem by to ogarnąć
Ostatnio nie działałem nic modułem i postanowiłem zaktualizować jego oprogramowanie.
Co też uczyniłem. Po aktualizacji i podpięciu modułu do auta zaskoczył mnie fakt że licznik zaczął wyświetlać ECN-y (w wersji softu v0.3 tego nie było).
Dzieje się to tylko przy pierwszym uruchomieniu, potem licznik wyświetla normalne parametry. Przy następnych uruchomieniach silnika ECN-y nie są wyświetlane.
Przy konfigu nic nie było robione.
Co może być przyczyną? Czy można wrócić do v.03?
Spotkał się ktoś z takim działaniem.
Co też uczyniłem. Po aktualizacji i podpięciu modułu do auta zaskoczył mnie fakt że licznik zaczął wyświetlać ECN-y (w wersji softu v0.3 tego nie było).
Dzieje się to tylko przy pierwszym uruchomieniu, potem licznik wyświetla normalne parametry. Przy następnych uruchomieniach silnika ECN-y nie są wyświetlane.
Przy konfigu nic nie było robione.
Co może być przyczyną? Czy można wrócić do v.03?
Spotkał się ktoś z takim działaniem.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Moduł za 1 razem gdy włożysz automatycznie skanuje wszystkie Twoje moduły i musi się wyświetlić ecn tak jak używasz opcoma. Później zapamiętuje je i już tego nie robi.
Wszystko jest ok, tak ma być. Będzie Pan zadowolony.
Wszystko jest ok, tak ma być. Będzie Pan zadowolony.
Dzięki za wyjaśnienie
A już się bałem że coś nakrzaczyłem
A już się bałem że coś nakrzaczyłem
-
- Zafiromaniak
Moduł przy pierwszym uruchomieniu wcale nie musi wyświetlać tych ECN, ale celowo to robię, żeby jak coś komuś nie zadziała, to jak mi pokaże to co tam wyświetla, to będę wiedział w czym jest problem.
To chyba nie jest problem i tak zostawiam. Modułu nie wyciągasz za każdym razem jak wychodzisz z auta... prawda?
To chyba nie jest problem i tak zostawiam. Modułu nie wyciągasz za każdym razem jak wychodzisz z auta... prawda?
-
- Imię: Tomek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Panorama
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Mam LWPM i dzis go zaktualizowałem do v0.5 wszystko sie udało lecz moduł padł.
Nie działa w aucie, pod komputer go widzi ale po wybraniu Com1 wyskakuje komunikat przy identyfikacji urządzenia "Nie udało sie".
Staram się go naprawić ale nie wiem gdzie są styki C2D i LED.
Proszę o pomoc
Nie działa w aucie, pod komputer go widzi ale po wybraniu Com1 wyskakuje komunikat przy identyfikacji urządzenia "Nie udało sie".
Proszę o pomoc
PrawdaLWPM pisze: ↑27 sty 2019, 14:26 Moduł przy pierwszym uruchomieniu wcale nie musi wyświetlać tych ECN, ale celowo to robię, żeby jak coś komuś nie zadziała, to jak mi pokaże to co tam wyświetla, to będę wiedział w czym jest problem.
Pytałem, bo wcześniej nie wyświetlało ECNów - teraz wiem i śpię spokojnie
-
- Debiutant
- Imię: Artur
- Auto: Astra
- Model: H
- Oznaczenie silnika: Z16XER
Zmostkuj te dwa wyjścia przewodem i zacznij na nowo aktualizacjękermit911 pisze: ↑27 sty 2019, 16:23 Witam
Proszę o pomoc