Komunikaty usterek na wyświetlaczu zafira B
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Aktywowałeś kontrolkę, a czy masz w ogóle czujnik poziomu płynu w zbiorniczku? Nie wszystkie Zafiry go mają, a sama aktywacja kontrolki nic nie da. Podobnie jest z płynem chłodniczym, czujnikiem jakości powietrza itp.
-
harvard
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A nie wiem jak to sprawdzić?
Poza tym wcześniej w UEC wybierałem programowanie security code i wybierałem usterka kontrolki a ten screen jest z disa. Zauwayłem, że op-com clone 10 ma trochę mniej opcji a vaxh-com ten nowszy 120309a ma więcej. W starszej wersji usterka kontroli jest tylko w UEC a już w wersji nowej GB w instrument cluster DIS.
Poza tym wcześniej w UEC wybierałem programowanie security code i wybierałem usterka kontrolki a ten screen jest z disa. Zauwayłem, że op-com clone 10 ma trochę mniej opcji a vaxh-com ten nowszy 120309a ma więcej. W starszej wersji usterka kontroli jest tylko w UEC a już w wersji nowej GB w instrument cluster DIS.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Po nr VIN, lub zdejmij zderzak i sprawdź czy w zbiorniczek wchodzi czujnik z wtyczką, to samo dotyczy naczynka płynu chłodniczego..
-
lukstar3000
witam obecnie mam wyświetlacz cid i chce zmienić na gid aby pokazywał info o przepalonych zarowkach itd
czy zadziała umnie to cid jest oboższy niemam modułu rec
czy zadziała umnie to cid jest oboższy niemam modułu rec