Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
podobno inna ilość ząbków jest, bo też się kiedyś dowiadywałem,
i podobno pasuje kiera od Zośki B (tą łatwiej dostać, ale ze sterowaniem z kiery problem)
ale wszystko to podobno, nikt nie sprawdzał więc nie wiem na pewno, jeśli masz możliwość przełóż sprawdź i powiedź info.
1. Będę miał w ręku kierę z poliftowej Astry G, sprawdzę, czy na tamtejszy wieloklin wchodzi kierownica z VB
2. Kierownica z Zafiry B na pewno nie pasuje do VB. Zafira B ma inny system montażu - śruba wkręcana w wał kierowniczy, w Vectrze jest to duża nakrętka. Ponadto, Zafira ma drobniejszy wieloklin
3. Sterowanie to jest najmniejszy problem, można wstawić do kierownicy z Zafiry B sterowanie z przedliftowej (z przedliftowego wnętrza!) Vectry C. Plug & play ono nie podchodzi (miałem pod ręką, to sprawdziłem), ale może się da jakoś porzeźbić
1. Kierownica z Astry G (przedift/polift) ma inny wieloklin niż VB
2. Kierownica z Zafiry B pasuje do Astry G w sensie wieloklinu
3. Macie możliwość, aby się wykazać. Kółka w Zafirze B to żaden enkoder, ale normalne styki. Po ogarnięciu połączeń między nimi, można zastąpić sterowanie z Zafiry A. Ja tego nie ruszam z braku konieczności i przede wszystkim - braku czasu