[A] - dlugii6 - 2.0 DI 16V /DTL

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
dlugii6

[A] - dlugii6 - 2.0 DI 16V /DTL

#1 Post autor: dlugii6 »

Witam, dzięki Maciek za namiary na fotografa byłem na sesji i w dzisiejszym numerze Auto Świat można obejrzeć moją Zafirkę! bedę miał więcej zdjęć także niedługo na pewno zamieszczę je na forum

pozdro-dlugii
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, 11:59 przez dlugii6, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#2 Post autor: Maciek »

Super.
Jakby ktoś mógł wrzucić skany artykułu z Auto Świata to byłbym wdzięczny ;)

Pozdr.
M.

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak

#3 Post autor: Maciek »

Byłem przy okazji w kiosku i kupiłem AŚ.
Oto skany artykułu o Zafirce:

Obrazek

Obrazek

Oczywiście czekamy na więcej fotek Zafiry kolegi dlugii6 ;)

Pozdr.
M.

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#4 Post autor: rzadki »

widziałem zaproszenie na sesję, ale niestety mieszkam za daleko :) ale muszę się przyczepić do 3 rzędu siedzeń, prawie wszędzie można spotkać opinie że to tylko dla dzieci, a ja powiem że na nich jeździ mi się znacznie wygodniej niż na 2 rzędzie siedzeń :) oczywiście nie można na maxa przysunąć kanapy ;) jak uważacie?

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak

#5 Post autor: Maciek »

Ja to nie wiem, jeszcze w drugim rzędzie nie jeździłem, a 3 to raz rozłożyłem ;)

Pozdr.
M.

dlugii6

#6 Post autor: dlugii6 »

ja mam 4 chłopaków z tego 3 bije się ciągle o jazdę w trzecim rzędzie!!! sam też nie jechałem ani w 2 ani w 3 rzędzie, kumpel wpasował się kiedyś w trzecim rzędzie i nawet mu się podobało!!! ale co można przyznać to siedzenia w oplach nie należą do wygodnych??? :roll:

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak

#7 Post autor: Maciek »

dlugii6 pisze:ja mam 4 chłopaków z tego 3 bije się ciągle o jazdę w trzecim rzędzie!!!
Hehe czyli pewnie jest wygodnie :)

PS. Czekamy na więcej fotek z sesji zdjęciowej.

Pozdr.
M.

Dżony

#8 Post autor: Dżony »

WITAM !!! Calkiem dobry artykuł jak na auto świat! I zafcia ładna na zdjeciach! Szkoda tylko ze tak malo fotek!!

A poza tematem to z tyłu jest wygodnie!! 2 rzad siedzen - da sie wysiedziec a w trzecim jeszcze nie sprawdzalem! POZDRAWIAM

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#9 Post autor: Lorry »

A widziałem zafi w AŚ i całkiem ładne fotki wyszły.
Nie wiem jak w A ale w B siedzonka są całkiem całkiem choć wg mnie Astra F miała lepsze trzymanie boczne, ale moze dlatego że wolniej jeździłem :P W mojej B brakuje mi tylko regulacji lędźwi--- Zastanawiam sie czy nie zainwestować w foteliki z OPC ;)

W 3 rzędzie jeszcze nie siedziałem ale z tyłu bardzo wygodnie mi sie siedziało. Miejsca na kolana było jeszcze dosyć sporo mimo że mam prawie 190cm

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#10 Post autor: rzadki »

no to panowie, oddajcie kierownicę w najbliższym czasie swojej żonie, bądź komuś innemu i zapraszam do bagażnika, wg mnie, jak już wyżej pisałem, 3 rząd jest znacznie wygodniejszy, na pewno do spania :P

cbm80

#11 Post autor: cbm80 »

A teraz moje prywatne zdanie:
- 2 rzad - bardzo wygodny, moze do foteli z przodu nie ma az tak duzo miejsca, ale za to kanapa jest wysoko i siedzi sie jak na krzeslach czyli nogi nie pod broda jak w typowych osobowkach
- 3 rzad - zdecydowanie dla dzieci, co tu duzo mowic ciasno i niewygodnie sie wsiada, chociaz jechac sie da; niestety nogi wysoko niemal przy brodzie, dla dzieci to idealne miejsce
Zafira B ma dokladnie takie same fotele i identyczne mocowania.

Co do artykulu to chyba sie niezle machneli w wymiarach (co prawda na korzysc Zafiry). U mnie po podlodze bagaznik ma 105cm do kanapy 2 rzedu (a nie 145!), natomiast do foteli z przodu jest miejsca na 180cm. Owszem daje sie przewiezc i 185cm (w wakacje przewozilem tak zjezdzalnie z Selgrosa), ale trzeba przesunac fotel do przodu i robi jest juz dosc ciasno.
W artykule podali 2.04 - to chyba bez pasazera z przodu! Za to fotel z przodu mozna zlozyc i wtedy zmiesci sie ladunek o max. dlugosci 2.60 - czyli calkiem niezle, chociaz w Omedze o ile dobrze pamietam miescilo sie az 3m - Maciek Ty moze pamietasz?

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak

#12 Post autor: Maciek »

Niestety nie, miałem sedana i nigdy nic długiego nie przewoziłem.

A z tą odległością do 2 rzędu to może różnica wynika z faktu przesunięcia kanapy bardziej do przodu - w końcu jest ona regulowana...

Pozdr.
M.

cbm80

#13 Post autor: cbm80 »

Maciek pisze:
A z tą odległością do 2 rzędu to może różnica wynika z faktu przesunięcia kanapy bardziej do przodu - w końcu jest ona regulowana...
Ok. Mozna przesunac, ale gora o 10-15cm, a nie az 45cm. Jak wiecej to robi sie bardzo ciasno na nogi, nawet jak jada dzieci w fotelikach. Poza tym podali odleglosc min. Ktos sie musial sypnac przy pomiarach, bo watpie zeby Zafira A przedliftowa byla az tyle wieksza od poliftowej :)

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak

#14 Post autor: Maciek »

cbm80 pisze: Poza tym podali odleglosc min. Ktos sie musial sypnac przy pomiarach, bo watpie zeby Zafira A przedliftowa byla az tyle wieksza od poliftowej :)
Jednak prawie półtora metra to za dużo... właśnie zobaczyłem że to minimum :shock:
Ale to pewnie błąd w druku, co dosyć często im się zdarza.

A wnętrze po lifcie to się nic nie zmieniło oprócz podłokietnika z tyłu i pasa środkowego.

Pozdr.
M.

dlugii6

#15 Post autor: dlugii6 »

ja tak naprawdę nie wnikałem w te wymiary, ale co muszę przyznac, że sporo dużogabarytowych towarów już przewiozłem moją Zafircią!!! ;) ;) a co do fotek mojej Maszynki to oczywiscie postaram się w najbliższym czasie zamieścić, czekam tylko na profesionalne foty od fotografa AŚ!!

pozdr dlugii6

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”