Problemy z użytkowaniem radioodtwarzaczy CAR 400
Moderator: Sebu$
Problemy z użytkowaniem radioodtwarzaczy CAR 400
Witam. Czy w tym radiu wszystkie guziki są podświetlane? Bo u mnie świeci się tylko gałka od głośności.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 13:06 przez pentagram, łącznie zmieniany 1 raz.
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
a no.
i wlasnie sobie ustwiadomilem, ze wina moze tez lezec po stronie układu scalonego w radiu, poniewaz
po przekręceniu kluczyka w pozycje typową do otwarcia szyb podswietla sie tylko gałka, w momencie właczenia radia nastepuje podswietlenie reszty elementów. watpie aby padły wszystkie diody na raz. wiec mysle ze tu bedzie cos bardziej skomplikowanego ze scalakiem
i wlasnie sobie ustwiadomilem, ze wina moze tez lezec po stronie układu scalonego w radiu, poniewaz
po przekręceniu kluczyka w pozycje typową do otwarcia szyb podswietla sie tylko gałka, w momencie właczenia radia nastepuje podswietlenie reszty elementów. watpie aby padły wszystkie diody na raz. wiec mysle ze tu bedzie cos bardziej skomplikowanego ze scalakiem
2.0 dti '01 i 1.9cdti '10. opcline
it's forfit śwagier!
it's forfit śwagier!
- bykmark
- Mieszkaniec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Założyłem radio fabryczne CAR 400 do ZA ( takie nawet fabrycznie było) ale po jego podłaczeniu nie wyświetla się nic na wyświetlaczu. Radio uruchomiłem na czuja , kod do radia i włączyłem go - ładnie gra ale nic nie wyświetla na wyświetlaczu ??
W czym problem ??
Założyłem radio fabryczne CAR 400 do ZA ( takie nawet fabrycznie było) ale po jego podłaczeniu nie wyświetla się nic na wyświetlaczu. Radio uruchomiłem na czuja , kod do radia i włączyłem go - ładnie gra ale nic nie wyświetla na wyświetlaczu ??
W czym problem ??
- bykmark
- Mieszkaniec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
sprawdzędarkp1 pisze:bykmark, ja mam tak w swoim CAR 300. Akurat u mnie uszkodzone jest chyba radio, bo sprawdzałem styki i jest wszystko ok. Sprawdź połączenie styków, czy radio dobrze siedzi, poruszaj nim na boki, do przodu, do tyłu i zobacz czy się coś pojawi.
[ Dodano: Sro Lis 23, 2011 21:13 ]
Tak wyświetla sięcelius pisze:Czy podczas gdy radio gra wyświetla się data ??
[ Dodano: Sro Lis 23, 2011 21:13 ]
nie rozumiem - jak przestawić skoro się nie wyświetlają ?cieniassss pisze:albo przestawić ilość znaków wyświetlacza w radiu
Jeśli wyświetla się data podczas grania radia, to możliwości są dwie. przecięty kabel idący z radia do wyświetlacz, albo radio nie daje sygnału do wyświetlacz.
Jeśli wcześniej było zainstalowane radio nie fabryczne, to będzie kabel, bo robi się tak, żeby nie gasła data podczas włączania radia.
Jeśli nie, to może być usterka radia.
Jeśli wcześniej było zainstalowane radio nie fabryczne, to będzie kabel, bo robi się tak, żeby nie gasła data podczas włączania radia.
Jeśli nie, to może być usterka radia.