Spryskiwacze lamp
Moderator: Sebu$
Spryskiwacze lamp
Witam.Od jakiegos czasu zauwazylem ze nie dzialaja spryski lamp. Powiedzcie co moze byc przyczyna ze niedzialaja i gdzie ewentualnie mozna pogrzebac zeby to ruszyc. Dzieki
Ostatnio zmieniony 08 lut 2019, 20:57 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam chciałbym się troszkę wpiąć w temat choć moje spryski świateł w ZA w połowie działają.
A rozchodzi się mi dokładniej o to że prawa strona od pasażera psika że Hej a niestety od kierowcy niestety nie działa choć na zderzaku widać płyn. i czy może się coś zatkało jak to sprawdzić i jak ewentualnie to rozebrać by nie narobić szkód
A rozchodzi się mi dokładniej o to że prawa strona od pasażera psika że Hej a niestety od kierowcy niestety nie działa choć na zderzaku widać płyn. i czy może się coś zatkało jak to sprawdzić i jak ewentualnie to rozebrać by nie narobić szkód
Witam,
problem polega na tym, że spryskiwacze reflektorów raz działają a raz nie. Przewody które idą do reflektorów są drożne, sprawdzałem ciśnieniowo. Generalnie brak ciśnienia z silniczka. Reszta spryskiwaczy działa bez zarzutu. Pompka jest do wymiany czy da się to jakoś naprawić?
problem polega na tym, że spryskiwacze reflektorów raz działają a raz nie. Przewody które idą do reflektorów są drożne, sprawdzałem ciśnieniowo. Generalnie brak ciśnienia z silniczka. Reszta spryskiwaczy działa bez zarzutu. Pompka jest do wymiany czy da się to jakoś naprawić?
Ostatnio zmieniony 26 gru 2017, 14:17 przez mleczny87, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Świeżak
- Imię: Darek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Mam pytanie.
Ostatnio przy myciu auta ułamał mi się obudowa spryskiwacza lampy i niestety teraz nie mogę umyć szyb jak mam włączone lampy, ponieważ pomiędzy dyszami jest wielka dziura i leje się tamtędy woda.
Pytanie czy pozostaje mi wymiana na taki sam model czy może ktoś kombinował z innym np. chowanym w zderzak aby to tak nie sterczało lub tez myślałem o takich z BMW https://allegro.pl/oferta/bmw-e39-dysza ... 7526358545.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mam pytanie.
Ostatnio przy myciu auta ułamał mi się obudowa spryskiwacza lampy i niestety teraz nie mogę umyć szyb jak mam włączone lampy, ponieważ pomiędzy dyszami jest wielka dziura i leje się tamtędy woda.
Pytanie czy pozostaje mi wymiana na taki sam model czy może ktoś kombinował z innym np. chowanym w zderzak aby to tak nie sterczało lub tez myślałem o takich z BMW https://allegro.pl/oferta/bmw-e39-dysza ... 7526358545.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
- Kocur
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Ja raczej się nie spotkałem z modyfikacją tego. Aby się chowało, to musiałbyś wziąć z Zośki B całe mechanizmy sprysków (tam są chowane). No i dokonać zmian w elektryce samochodu. Słowem - sporo rzeźbienia, ale moim zdaniem wykonalne. Pytanie, czy masz żyłkę do tzw. dłubaniny
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
-
- Świeżak
- Imię: Darek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Właśnie zapodałem temat myśląc, że ktoś już kombinował z tym. Bo wykonalne to na pewno jest i myślę że bez zmian w elektryce bo nie ma co tam zmieniać, tylko pytanie czy jest miejsce by się to zmieściło pod zderzakiem. Dlatego myślę nad tymi z bmw bo tam najmniej rzeźby tylko czy da radę wyregulować dysze by spryskały lampy. A jak nie to nowy i po sprawie będzie.
Właśnie zapodałem temat myśląc, że ktoś już kombinował z tym. Bo wykonalne to na pewno jest i myślę że bez zmian w elektryce bo nie ma co tam zmieniać, tylko pytanie czy jest miejsce by się to zmieściło pod zderzakiem. Dlatego myślę nad tymi z bmw bo tam najmniej rzeźby tylko czy da radę wyregulować dysze by spryskały lampy. A jak nie to nowy i po sprawie będzie.