Instrukcja serwisowa montażu piasty tylniej
Moderator: Sebu$
-
olo018
Instrukcja serwisowa montażu piasty tylniej
Witam czy ktoś posiada takową instrukcję lub sam nr Opla ?
-
qtom
napisz po polsku o jaki numer ci chodzi bo sama wymiana jest dziecinnie prosta http://www.opel-insignia.com.pl/viewtop ... 10&t=14828
-
olo018
A czy ja piszę jak wymienić piastę czy o nr specyfikacji czy instrukcji warsztatowej opla?,większość napraw czy wymian posiada takie instrukcje krok po kroku i potrzebuje go do gwarancji.Bo po tygodniu piasty skf huczą.
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Kilka razy zdarzyło mi się reklamować części samochodowe i nigdy nikt nie wymagał ode mnie jakiegoś numeru instrukcji warsztatowej. Pierwsze słyszę o czymś takim. Jak wymieniałeś piasty sam to reklamujesz je w sklepie gdzie kupiłeś, a jeśli wymieniane były w warsztacie to reklamujesz w warsztacie. Po co jakieś numery. W formularzu reklamacyjnym wpisujesz VIN auta, przebieg przed wymianą i po stwierdzeniu usterki nowej części, Datę zakupu i czy robiłeś to sam czy w warsztacie.olo018 pisze: 15 lut 2019, 18:05 A czy ja piszę jak wymienić piastę czy o nr specyfikacji czy instrukcji warsztatowej opla?,większość napraw czy wymian posiada takie instrukcje krok po kroku i potrzebuje go do gwarancji.Bo po tygodniu piasty skf huczą.
-
olo018
Tylko że sklep z DE Autodoc.de na rachunku zaznacza że montaż ma być wykonany przez fachową osobę,warsztat.Ja nie proszę o wywody co i dlaczego tylko o nr jeśli ktoś ma dostęp ta takiego!.
-
qtom
chętnie bym ci pomógł ale numer czego telefonu, licencji ASO czy części? Montaż moze przeprowadzić każdy warsztat samochodowy. do złożenia reklamacji potrzebujesz potwierdzenia z warsztatu wykonania usługi takim potwierdzeniem może być rachunek za wykonaną usługę dołączony do protokołu reklamacji. Jeśli nie masz rachunku to nikt takiego ci nie wystawi na piękne oczy bo podatek i roszczenia mogą być skierowane do nich. możesz mieć problem i odrzucą z przyczyn niefachowego montażu dlatego rozumiem problem tylko pytanie jakieś niezrozumiałe zadałeś. ja mam tylko dostęp to tis mam coś takiego na 7 stron
Ostatnio zmieniony 16 lut 2019, 12:33 przez qtom, łącznie zmieniany 3 razy.
-
olo018
Witam czy możesz możesz mi przesłać tą instr?.
-
qtom
jeśli sprawa nie jest pilna to wyśle po 28 lutego gdyż nie ma teraz tego przy sobie
-
olo018
Dostałem odpowiedź z sklepu że dostane kasę na konto w sklepie i mogę kupić inne!,jak się trochę potrzęsie niemiaszkami to miękną!!.
Więc na razie dzięki jak co to się odezwę .
Więc na razie dzięki jak co to się odezwę .