[A] - kacza1982 - 1,8 Selection, 125 KM, 2001
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Chciałeś krótką opowieść a wyszło jak zawsze
Ja mam te osramy night breaker laser już ponad rok i nic się z nimi nie dzieje A świeca przyzwoicie przebieg nie świadczy o stanie samochodu
Ja też chciałem zmienić robotę i kilka dni przed końcem wypowiedzenia kierownik umowil mnie z dyrektorem i jeszcze jednym dyrektorem dyrektorów i przekonali mnie nie mała podwyżka i narazie zostałem
Ja mam te osramy night breaker laser już ponad rok i nic się z nimi nie dzieje A świeca przyzwoicie przebieg nie świadczy o stanie samochodu
Ja też chciałem zmienić robotę i kilka dni przed końcem wypowiedzenia kierownik umowil mnie z dyrektorem i jeszcze jednym dyrektorem dyrektorów i przekonali mnie nie mała podwyżka i narazie zostałem
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Opowieści czyta się jak zwykle super ...Trzeba walczyć o swoje jak jesteś dobrym pracownikiem a szef ma głowę na karku to nie pozwoli Ci odejść
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
Niestety dobrych wieści nie ma...
Ostatnio kobitka wjechała mi w tyłek, na szczęście delikatnie i tylko zderzak delikatnie ucierpiał i mocowanie czujnika parkowania... naprawa wyszła mnie 47zł za ramkę czujnika, godzinę leżenia na glebie pod blokiem, aby to cholerstwo założyć i tydzień chorobowego na szczęście kasa z odszkodowania to grubo pokryła...
3 dni temu końcowy tłumik też powiedział, że pora na nowy, ale na razie tylko se grubiej chodzi i na razie może być...
W międzyczasie wymiany części zawieszenia z przodu, bo znowu coś stukało...
Na koniec chyba najgorsza wiadomość... po prawie 5 latach pora na zmianę... Postanowiliśmy powoli szukać nowego wozidła i tu są dwie opcje, jak na razie:
1. Bardzo dziwna - Ford C-Max 2007-2009 i co jeszcze dziwniejsze 2.0 diesel... No cóż, dziwna ta decyzja, ale powodów jest kilka:
a. wk...rwia mnie koło zapasowe w bagażniku, a za niedługo urodzi się synuś i będzie potrzeba więcej miejsca w bagażniku
b. silnik pochodzi od psa, ma dobre opinie i jakiś chip da radę na 150-160 kunia, spalanie powiedzmy akceptowalne, ale i tak drożej niż lpg i z tym silnikiem skrzynia 6
c. dobre wyposażenie w połączeniu z dieslem - często nawet panoram dach... priorytety w moim przypadku - czujniki parkowania, podgrzewana przednia szyba, skóra na kierownicy, bardzo chętnie xenon
d. cena - diesla można wyrwać za ok. 17-20kzł, a benzynka już jakieś 3 koła drożej, oczywiście mówię o sztukach w dobrym staniem z realnym przebiegiem do ok. 200000km, bo dziś byłem rzucić okiem i przymierzyć moją narzeczoną do autka i zobaczyłem sztukę z 169000km i stan to raczej wskazywał na jakieś 300000km, bo moja Zosia ma 321000 i wygląda lepiej w środku...
2. Renault Scenic/Grand Scenic - 1,6 albo najlepiej 2,0... niestety ciężko kupić w rozsądnych pieniądzach, diesel odpada
3. Zafirka B... tu jest problem, dużo jest 1,8, ale ceny wysokie i znowu trzeba będzie oliwy dolewać... może się znajdzie ciekawa opcja i jedną mam nawet na oku, polift na wypasie... może, może...
4. Ford S-Max - niestety brak dobrych ofert w benzynie, a upragniony 2,5 turbo jest w regionie nieosiągalny...
5. Perełka - ZB OPC!!! W przyszłym tygodniu pojadę obejrzeć skarbonkę, mam stracha strasznego, bo zdjęcia kiepskie, przebieg niski, cena niska jak na OPC, ale marzy mi się taka... niestety ma swoje wady - 1. srebrna (arden blau to to k... nie jest), 2. brak xenonu 3. brak lpg - oczywiście do ogarnięcia, 4. skarbonka, skarbonka, skarbonka, ale k... co tam może podołam
No więc wybór będzie trudny - albo tanio kupić forda w dieslu, ale z dobrym silnikiem, rozsądnie, jakiś chip i później jeszcze taniej sprzedać, bo wiadomo, że nacisk na ekologię spowoduje spadek cen ropniaków albo iść na całość i realizować marzenia i wpakować się w OPC
ps. Moje Kochanie nie pamięta przejażdżki w OPC Sebu$ia, więc na razie nie boi się tej mocy hehehe
ps2. Po pierwszej przejażdżce OPC Sebu$ia sam zapragnąłem mieć mocne autko i najlepiej nie rzucające się w oczy za bardzo... ot tak, aby było bezpiecznie i niepozornie, aby jednak czasem komuś nosa utrzeć
Czas pokaże jaki wybór padnie - albo rozsądnie cmax diesel lub lepiej benzynka/lpg albo grubo OPC
Ostatnio kobitka wjechała mi w tyłek, na szczęście delikatnie i tylko zderzak delikatnie ucierpiał i mocowanie czujnika parkowania... naprawa wyszła mnie 47zł za ramkę czujnika, godzinę leżenia na glebie pod blokiem, aby to cholerstwo założyć i tydzień chorobowego na szczęście kasa z odszkodowania to grubo pokryła...
3 dni temu końcowy tłumik też powiedział, że pora na nowy, ale na razie tylko se grubiej chodzi i na razie może być...
W międzyczasie wymiany części zawieszenia z przodu, bo znowu coś stukało...
Na koniec chyba najgorsza wiadomość... po prawie 5 latach pora na zmianę... Postanowiliśmy powoli szukać nowego wozidła i tu są dwie opcje, jak na razie:
1. Bardzo dziwna - Ford C-Max 2007-2009 i co jeszcze dziwniejsze 2.0 diesel... No cóż, dziwna ta decyzja, ale powodów jest kilka:
a. wk...rwia mnie koło zapasowe w bagażniku, a za niedługo urodzi się synuś i będzie potrzeba więcej miejsca w bagażniku
b. silnik pochodzi od psa, ma dobre opinie i jakiś chip da radę na 150-160 kunia, spalanie powiedzmy akceptowalne, ale i tak drożej niż lpg i z tym silnikiem skrzynia 6
c. dobre wyposażenie w połączeniu z dieslem - często nawet panoram dach... priorytety w moim przypadku - czujniki parkowania, podgrzewana przednia szyba, skóra na kierownicy, bardzo chętnie xenon
d. cena - diesla można wyrwać za ok. 17-20kzł, a benzynka już jakieś 3 koła drożej, oczywiście mówię o sztukach w dobrym staniem z realnym przebiegiem do ok. 200000km, bo dziś byłem rzucić okiem i przymierzyć moją narzeczoną do autka i zobaczyłem sztukę z 169000km i stan to raczej wskazywał na jakieś 300000km, bo moja Zosia ma 321000 i wygląda lepiej w środku...
2. Renault Scenic/Grand Scenic - 1,6 albo najlepiej 2,0... niestety ciężko kupić w rozsądnych pieniądzach, diesel odpada
3. Zafirka B... tu jest problem, dużo jest 1,8, ale ceny wysokie i znowu trzeba będzie oliwy dolewać... może się znajdzie ciekawa opcja i jedną mam nawet na oku, polift na wypasie... może, może...
4. Ford S-Max - niestety brak dobrych ofert w benzynie, a upragniony 2,5 turbo jest w regionie nieosiągalny...
5. Perełka - ZB OPC!!! W przyszłym tygodniu pojadę obejrzeć skarbonkę, mam stracha strasznego, bo zdjęcia kiepskie, przebieg niski, cena niska jak na OPC, ale marzy mi się taka... niestety ma swoje wady - 1. srebrna (arden blau to to k... nie jest), 2. brak xenonu 3. brak lpg - oczywiście do ogarnięcia, 4. skarbonka, skarbonka, skarbonka, ale k... co tam może podołam
No więc wybór będzie trudny - albo tanio kupić forda w dieslu, ale z dobrym silnikiem, rozsądnie, jakiś chip i później jeszcze taniej sprzedać, bo wiadomo, że nacisk na ekologię spowoduje spadek cen ropniaków albo iść na całość i realizować marzenia i wpakować się w OPC
ps. Moje Kochanie nie pamięta przejażdżki w OPC Sebu$ia, więc na razie nie boi się tej mocy hehehe
ps2. Po pierwszej przejażdżce OPC Sebu$ia sam zapragnąłem mieć mocne autko i najlepiej nie rzucające się w oczy za bardzo... ot tak, aby było bezpiecznie i niepozornie, aby jednak czasem komuś nosa utrzeć
Czas pokaże jaki wybór padnie - albo rozsądnie cmax diesel lub lepiej benzynka/lpg albo grubo OPC
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Służę pomocą
Służę pomocą
Ja bym szedł w kierunku ZB OPC lub S-MAX'a
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Marzenia trzeba spełniać szukaj OPCji
- Tazz
- Zafiromaniak
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Zycie ale faktycznie marzenia trzeba spełniać i jak jest okazja z dobrego źródła ...ale oczywiście Zosia
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
Zgadza się, ale to jakoś dziwnie tanio... ale kto wie, na razie jednak trzeba sprzedać jedno autko... niestety, nawet narzeczona nie chce się z nią rozstawać... no cóż, trzeba iść po coś młodszego. Jak uda się sprzedać to później będę auta oglądał, bo na razie nie za bardzo to ma sens, a dlaczego? Bo wtedy będzie nacisk na sprzedaż auta na siłę i trzeba będzie tanio pogonić... wiem, że nie dostanę nawet połowy tego ile kosztowało mnie auto i naprawy, gadżety...
Na razie cenię sobie wysoko, choć jak popatrzyłem w ogłoszenia Zosi A w benzynie to moja cena jest całkiem normalna
Czas pokaże, co będzie, może OPC, może diesel (oby nie), może normalne rodzinne wozidło z innej stajni? Napewno przy okazji następnych kaczych opowieści się pochwalę
- Tazz
- Zafiromaniak
Cena tej OPC wcale od jest mała (W sumie też chce zmienić swoją w dieslu na benzyne) i akurat mam ona rzuciła mi się w oczy ale ogólnie jest mało OPC, w dabrowie górniczej też jest jedną OPC w podobnych pieniądzach i arden blaukacza1982 pisze: ↑18 lut 2019, 20:03Zgadza się, ale to jakoś dziwnie tanio... ale kto wie, na razie jednak trzeba sprzedać jedno autko... niestety, nawet narzeczona nie chce się z nią rozstawać... no cóż, trzeba iść po coś młodszego. Jak uda się sprzedać to później będę auta oglądał, bo na razie nie za bardzo to ma sens, a dlaczego? Bo wtedy będzie nacisk na sprzedaż auta na siłę i trzeba będzie tanio pogonić... wiem, że nie dostanę nawet połowy tego ile kosztowało mnie auto i naprawy, gadżety...
Na razie cenię sobie wysoko, choć jak popatrzyłem w ogłoszenia Zosi A w benzynie to moja cena jest całkiem normalna
Czas pokaże, co będzie, może OPC, może diesel (oby nie), może normalne rodzinne wozidło z innej stajni? Napewno przy okazji następnych kaczych opowieści się pochwalę
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Dziś pożegnaliśmy Zośkę... Pojechała w, mam nadzieję, dobre ręce. Teraz będzie jeździć po opolszczyźnie. Przyjechał fajny Pan z zięciem. Czym przyjechali? Zafirą hehehe, zięć uparł się, aby auto obejrzeć, bo klubowe, więc może jednak lepsze niż u handlarzy No cóż, autko obejrzeli ze wszystkich stron, od dołu też, stwierdzili, że blacha zdrowa, mechanicznie jak najbardziej w porządku, poznali wszystkie felery i podjęli decyzję bez wielkiej negocjacji. Oczywiście zaprosiłem do klubu i oboje mają nadzieję, że się kiedyś spotkamy na jakimś zlocie więc być może moja Zosia tutaj wróci z nowymi tablicami i taką też nadzieję mam
Ogólnie - temat niestety do zamknięcia, ale kiedyś pewnie powstanie nowy, tak, nowy tom kaczych opowieści na razie jestem na etapie poważnych poszukiwań i bicia się z myślami i portfelem
I'll be back
Ogólnie - temat niestety do zamknięcia, ale kiedyś pewnie powstanie nowy, tak, nowy tom kaczych opowieści na razie jestem na etapie poważnych poszukiwań i bicia się z myślami i portfelem
I'll be back