[A] Żarówki
Moderator: Sebu$
Proszę bardzo, oto LINKKOPERNIK pisze:sQcha, to podaj jakiś link od kogo kupowałeś te Hidy...
Ja na wszelki wypadek kupiłem w salonie te oprawki do żarówek (33pln/szt) i dopiero przystąpiłem do montażu. Żeby zamontować żarniki trzeba przewiercić te oprawki, a gdyby była konieczność montażu zwykłych żarówek, to mam zapasowe w bagażniku.
tak z ciekawości zrobiłem zdjęcie swoich night break'erów bo chciałem porównać z HID-ami SQCHY a oto i wynik: http://yfrog.com/jvdscf6205j
no i usunęli gościowi aukcję. jak dobrze pamiętam to była jakaś akcja i pracownicy allegro przyglądali się takim wynalazkom jak hidy.sQcha pisze:Proszę bardzo, oto LINKKOPERNIK pisze:sQcha, to podaj jakiś link od kogo kupowałeś te Hidy...
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
3diody w zegarach
2diody w TID'zie lub 4diody w MID'zie
przełączniki nawiewów tu jest sprawa trudniejsza niż wymiana na diodę ponieważ tam jest wtyk na samą żarówkę 1,5w
włącznik świateł tam nie pasuje dioda r5 gdyż otwór jest za mały
2diody w TID'zie lub 4diody w MID'zie
przełączniki nawiewów tu jest sprawa trudniejsza niż wymiana na diodę ponieważ tam jest wtyk na samą żarówkę 1,5w
włącznik świateł tam nie pasuje dioda r5 gdyż otwór jest za mały
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Prosiłbym jeszcze o wskazanie rodzaju trzonka do w/w żarówek.rzadki pisze: kierunkowskazy przednie (żarówka pomarańczowa) 21W oprawka bagnetowa
[url=http://images46.fotosik.pl/68/807198d4554c25bfm.jpg]Obrazek[/URL]
kierunkowskazy tylne 21W oprawka bagnetowa
[url=http://images39.fotosik.pl/64/f4c42c8396e8d27am.jpg]Obrazek[/URL]
w kierunkach nie wymieniałem, ale w światłach pozycyjnych/stop jest prawie na pewno ta BA15s. choć ręki nie dam uciąć. nigdy nie przyglądałem się dokładnie tym w kierunkach, ale jako zapasową kupiłem najzwyklejszą na stacji benzynowej i była to ta po lewej stronie
Po pierwszym dniu używania mojego nowego auta musiałem wymienić pierwszą żarówkę - dobry początek nie ma co
Jako że niedługo lecę na urlop przez kraje gdzie wymagane sa zapasowe żarówki i bezpieczniki na podstawie listy z pierwszego posta chciałem poszperac na allegro i zobaczyć co kupić, za ile itp
jestem w szoku - na allegro trudno znaleść klasyczne żarówki - albo xenony albo inne wynalazki - w większości to i tak jakies noname chińskie których żywotność wiadomo jaka jest...
Jako że niedługo lecę na urlop przez kraje gdzie wymagane sa zapasowe żarówki i bezpieczniki na podstawie listy z pierwszego posta chciałem poszperac na allegro i zobaczyć co kupić, za ile itp
jestem w szoku - na allegro trudno znaleść klasyczne żarówki - albo xenony albo inne wynalazki - w większości to i tak jakies noname chińskie których żywotność wiadomo jaka jest...
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kolego chinek, w tym temacie masz wykaz ze zdjęciami możliwych żarówek jakie występują w ZA. Proponuję kupić zestaw żarówek z bezpiecznikami miniaturowymi i uzupełnić go o brakujące w tym zestawie żarówki, które można kupić w hurtowniach, sklepach motoryzacyjnych lub na stacjach benzynowych - może będzie drożej ale sam sobie skompletujesz a nie otrzymasz, np. z alledrogo coś co nie do końca będzie Ci odpowiadać
dokładnie zamierzam zrobic tak jak piszesz - znalazłem na necie Oplowskie zestawy zawierające wszystkie żarówki (po 1szt) oraz bezpieczniki - koszt od 80-100 złMieHor pisze:Kolego chinek, w tym temacie masz wykaz ze zdjęciami możliwych żarówek jakie występują w ZA. Proponuję kupić zestaw żarówek z bezpiecznikami miniaturowymi i uzupełnić go o brakujące w tym zestawie żarówki, które można kupić w hurtowniach, sklepach motoryzacyjnych lub na stacjach benzynowych - może będzie drożej ale sam sobie skompletujesz a nie otrzymasz, np. z alledrogo coś co nie do końca będzie Ci odpowiadać
dokupie do tego tylko dobrej jakości światła drogowe i mijania i powinno wystarczyć