Problemy związane z użytkowaniem turbosprężarki
Moderator: Sebu$
-
gwizdenson
Napewno przeszedł w tryb awaryjny.A turbina pracuje zawsze,nie ma tak ,że się nie obraca.Tylko w trybie awaryjnym komp. podtrzymuje podstawowe funkcje silnika wyłączając inne abyś dojechał i nic nie uszkodził.A koledzy mają świętą rację tylko zczytanie błędów i to w tym momencie jak fiksuje.Typowe objawy naszego ulubieńca EGR-u.
-
Anony Mous
-
Turbo718
-
karkocha
Witam, mam problem z doładowaniem. Wygląda na to, ze turbina pracuje bo wąż jest twardy od intercoolera, ale nie ma przypływu mocy po wciśnięciu gazu. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
-
biedrona
Witajcie Ostatnio zauważyłem że jak zgaszę silnik to w tym samym czasie dochodzi do mnie dzwiek taki jakby wentylator sie wyłączał takie uuuuuu Trwa to chwileczke Co to mozę być Dodam że klimy nie mam włączonej i wentylator silnika też nie chodzi bo temperatura silnika pokazuje jakieś 88 stopni Co to może być Pozdrawiam
-
gwizdenson
Biedrona ,turbina ma kilka tysięcy obrotów na minutę,jak wyłączysz silnik to musi wyhamować ,i to jest ten dźwięk.Jak wracasz z dłuższj trasy lub katujesz go po drodze to lepiej dla turbiny aby silnik ok.1-3 min popracował na wolnych żeby właśnie turbina doszła do siebie.Ale ten dźwięk to normalny zdrowy objaw.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2010, 13:38 przez gwizdenson, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wojciech2005
Wiam jestem młodym członkiem klubu 
ostatnio zaobserwowałem dziwny dzwięk -przy zmianie biegów w momencie gdy wcisnę sprzęgło i spadają obroty to silnik wydaje świszczący dzwięk -nie zauważyłbym tego gdyby nie upały i otwarte szyby -jakbym miał diesela to byłbym spokojny ale w benzynie z gazem to mnie troszkę martwi
czyżby coś się chciało zacinać?
pozdrawiam
ostatnio zaobserwowałem dziwny dzwięk -przy zmianie biegów w momencie gdy wcisnę sprzęgło i spadają obroty to silnik wydaje świszczący dzwięk -nie zauważyłbym tego gdyby nie upały i otwarte szyby -jakbym miał diesela to byłbym spokojny ale w benzynie z gazem to mnie troszkę martwi
pozdrawiam