Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A to zwykła złączka - łączy wiązkę idącą od silnika (m. in. czujników, komputera ) do wnętrza samochodu. Rozłącza się przy wyciąganiu silnika na ten przykład.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2019, 21:11 przez Dek, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam Panowie potzrebuję informacji do czego te wtyczki są, jedna chyba niebieska domyślam się że jest od halogenów przeciwmgłowych ?? , a druga od czego ?? obie wychodzą z pod reflektora po stronie kierowcy, z peszla którym idzie także przewód do czujnika temperatury na zderzaku.
Dziadek13, z tego co wiem to na zaworze rozprężnym nie ma żadnego czujnika. Ostatnio taki wymieniałem i nie ma tam nic takiego.
To co widzisz na zdjęciu ten grzybek to właśnie ten ślimaczek do którego trafia ciecz i przez to się rozpręża. To tak informacyjnie.
Panowie i Panie potrzebuję małej pomocy, bo nigdzie niemogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Czy ten przekaźnik będzie pasował, nadaje się do obsługi gniazda 12V w bagaźniku ?? Niemam akurat chwilowo auta, żeby sprawdzić, a niechciałbym też instalacji popalić czy coś. A chcę być przygotowany, jak odbiorę auto od lakiernika, aby zamontować przekaźnik i cieszyć się prądem w bagaźniku. ??
Ostatnio zmieniony 05 cze 2019, 14:15 przez Adam88, łącznie zmieniany 1 raz.
Znalazłem taki opis ze starych czasów jak miałem zafire A dtl:
Co i jak i gdzie.
1. Należy zdjąć osłonę przekaźników i bezpieczników po lewej stronie pod kierownicą.
2. tablica z bezpiecznikami u góry jest przykręcona dwoma wkrętami- typ torx (należy je odkręcić)
3. od spodu tablicy pociągnąć lekko do góry zabezpieczenie i wysunąć tablicę
4. za tablicą około 20 cm jest umiejscowione gniazdo przekaźnika (Przeważnie jest zielone)
5. w to gniazdo należy włożyć przekaźnik (standardowy,np 30A, typ 541)
6. Teraz już mamy napięcie w gnieździe zapalniczki 12V w bagażniku.
Późno ale odpisze.
Sumik pisze: ↑
3 kwie 2019, 2019 23:15
Dziadek13, z tego co wiem to na zaworze rozprężnym nie ma żadnego czujnika. Ostatnio taki wymieniałem i nie ma tam nic takiego.
To co widzisz na zdjęciu ten grzybek to właśnie ten ślimaczek do którego trafia ciecz i przez to się rozpręża. To tak informacyjnie.
Ten grzybek na zaworze rozprężnym to czujnik połączony z tym co widać na pierwszym foto rurką kapilarną taką cieniutką w tym układzie jest czynnik który się rozszerza lub kurczy co powoduje załączanie lub wyłączanie klimy ze względu na oszranianie się parownika,zasada jest taka sama jak termostat w lodówce.