Mam opcoma, niestety został w aucie a auto u lakiernika poza Wawą na 2tyg na pewno.
Podjedź na spot w wawie to Ci ktoś podłączy. Tylko napisz wcześniej w odpowiednim temacie aby go zabrali.
Czujniki parkowania - przestały działać
- padonis
- Przeglądacz
- Imię: Adam
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Problem nie jest aż tak upierdliwy, tylko tycio wk....a . Myślę, że dwa tygodnie to nie jakiś wielki problem, mogę poczekać. Bardziej drażni mnie tuleja w tylnym wahaczu, którą mam do wymiany.
- padonis
- Przeglądacz
- Imię: Adam
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Dzisiaj rano, jak system parktronic zadziałał, posprawdzałem sobie czujki. Wynika na to, że tylna skrajna prawa nie działa prawidłowo, czasem zadziała, ale tylko stałym sygnałem, jak zasłonię ją ręką z paru centymetrów. Z większej odległości, nie wykazuje chęci do działania.
Chyba muszę sprawdzić i wyczyścić na niej styki, może to jest powodem wadliwej pracy?
Chyba muszę sprawdzić i wyczyścić na niej styki, może to jest powodem wadliwej pracy?
-
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Auto: Opel Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Witam mam taki problem z czujnikami że w ogóle nie działa ani przód ani tył. Po wrzuceniu wstecznego jest pojedynczy sygnał oraz ikonka na zegarach. Tak samo po wciśnięciu przycisku sygnał i ikonka. Lampka na przycisku w ogóle nie swieci. Ikonka gaśnie po przekroczeniu pewnej prędkości. Op com nie łączy się z modułem.