Jesli mozesz to podaj wiecej informacji o mocowaniach lusterka w AH (moze jakies fotki)napewno by to pomoglo wielu osobom na forumKIT GTO pisze:w AH jest chyba trzy rodzaje, a na pewno dwamap69 pisze:Według mnie mocowanie na szybie w AG, AH, ZA, ZB i VC jest standardowe.
[B]lusterko fotochromatyczne
-
Arek Kopaczewsk
a stronę wcześniej czytałeś ??Arek Kopaczewsk pisze:Jak to zrobić? Skąd to wziąć?
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=30
fot nie zapodam bo nie mam, a mocowania sprzedaje razem z szybami, ale na bank w Astre H jest kilka rodzai, w ZB nie wiembazyliszek72 pisze:Jesli mozesz to podaj wiecej informacji o mocowaniach lusterka w AH (moze jakies fotki)napewno by to pomoglo wielu osobom na forum
-
czarekcw
-
Flora
-
czarekcw
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Mnie denerwuje, że lusterko nie rozjaśnia się gdy włączę wsteczny lub ściemnia gdy świecą lampki we wnętrzu. Wynika z tego, że kolega map69 ma racje odnośnie fabrycznego lusterka w ZB

Jak będę miał trochę czasu to przerobię instalację na1 - (czarny) - bezpiecznik 17 w REC, złącze XR4, pin 7
2 - (brązowy) - masa lewy słupek A
3 - (szary) - nie podłączony
4 - (biało-czarny) - nie podłączony
Tylko nie uśmiecha mi się ciągnąć kabli aż od REC1 - zasilanie +12V - (czarny) - REC, złącze XR4, pin 7
2 - masa - (brązowy) - REC, złącze XR4, pin 18
3 - sterowanie masą - (szary) - REC, złącze XR5 pin 7 [sterowanie lampki wewnętrznej]
4 - sterowanie +12V - (biało-czarny) - REC, złącze XR1 pin 42 [lewe światło cofania]
- shadow
- Mieszkaniec
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Wczoraj zajrzałem do wtyczki przy lusterku i mam w niej 4 przewody. Czyżby dwa były nie podłączone?
Jak rozebrać wtyczkę przy REC?
Jak rozebrać wtyczkę przy REC?
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2016, 08:47 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kolunio211
Witajcie.
Ostatnio zauważyłem że nie działa u mnie lusterko fotochromatyczne, doczytałem że może to wina bezpiecznika ale według rozpiski na tym samym obwodzie jest jeszcze czujnik deszczu i zmierzchu a to działa bez zarzutu. Lusterko jest całe nie wylane.
Pytanie czy jest jeszcze jakiś bezpiecznik od lusterka ? Ewentualnie co jeszcze sprawdzić ?
Z góry dziękuję
Ostatnio zauważyłem że nie działa u mnie lusterko fotochromatyczne, doczytałem że może to wina bezpiecznika ale według rozpiski na tym samym obwodzie jest jeszcze czujnik deszczu i zmierzchu a to działa bez zarzutu. Lusterko jest całe nie wylane.
Pytanie czy jest jeszcze jakiś bezpiecznik od lusterka ? Ewentualnie co jeszcze sprawdzić ?
Z góry dziękuję
-
kolunio211
Przestudiowałem temet, sprawdzę jeszcze co i jak
Ale moze ktoś miał podobnie jak ja
Ale moze ktoś miał podobnie jak ja
-
ash86
Odświeżę temat zakupiłem lustereczko i zamiast 4 pinów posiada sześć. 4 standardowo pozostałe 2 to żółty i podaje że zielony.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2019, 13:06 przez ash86, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adam88
- Bywalec
- Auto: Opel Zafira 1.6 Pb/LPG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Panowie podepnę się tutaj pod temat. Czy lusterko fotochrom z Zafiry B zamontuję jakoś bezproblemowo do Zafiry A ??
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2019, 21:19 przez Adam88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
viewtopic.php?t=11440Adam88 pisze: 06 kwie 2019, 21:19 Panowie podepnę się tutaj pod temat. Czy lusterko fotochrom z Zafiry B zamontuję jakoś bezproblemowo do Zafiry A ??
-
Martinez1989
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Zafira B OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam, kupiłem sobie lusterko fotochromatyczne i pytanie mam czy da rade podłączyć lusterko do kabelków od oświetlenia daszków słoneczników w Zafirze B?