Tłumik środkowy. 2.0 turbo
-
ash86
Tłumik środkowy. 2.0 turbo
Witajcie koledzy i koleżanki.
Mam mały klopocik sypie mi się środkowy i nie mogę nigdzie znaleźć tłumika. Zastanawia mnie też fakt czy nie mam wstawionego od innej wersji silnikowej bo trochę rurka jest nisko.
Mam mały klopocik sypie mi się środkowy i nie mogę nigdzie znaleźć tłumika. Zastanawia mnie też fakt czy nie mam wstawionego od innej wersji silnikowej bo trochę rurka jest nisko.
-
ash86
No i mam dylemat czy robić na zamówienie czy ma ktoś z was namiary ?
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Spróbuj w tym temacie:
viewtopic.php?t=10686&start=885
viewtopic.php?t=10686&start=885
-
frankPOL
Witam. Podepnę się pod temat. Również mam problem ze znalezieniem tłumika środkowego do Zafiry B 2.0 Turbo (147KW). Szukałem w kilku stacjonarnych sklepach i przeszukałem trochę internetu. W jednym sklepie zaproponowali mi oryginał za 750zł
Zastanawiałem się nad zrobieniem na zamówienie ale w pobliżu mnie nie ma nikogo takiego. Zastanawiam się też czy tłumik od wersji benzynowej 2.2 (110KW) by nie podszedł? Czy ktoś może doradzić co tu mądrego wymyślić i nie wydawać 750 zł za oryginał?
-
Skasowany użytkownik 21943
Napisz do Krzyśka RYBA1 lub https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/ i zapytaj się o środkowy z kwasówki może coś ci zrobi.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2019, 15:40 przez Skasowany użytkownik 21943, łącznie zmieniany 2 razy.
-
ash86
No kolega proponuje cały układ ale trochu finansów trza odłożyć zapewne warto.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Chyba lepsza będzie przeróbka tłumika od diesla niż silnika 2.2. Powinien mieć większą przepustowość. Z zewnątrz wyglądają na podobne. Rury do dopasowania. Tłumiki fabryczne mają podwójną warstwę. Skorodowanie tej zewnętrznej nie powoduje utraty szczelności tłumika. U mnie jest tak od roku. Na przeglądzie diagnosta się przygląda, ale że układ jest szczelny nie robi problemu. Część tej blachy odciąłem kątówką, bo brzęczała.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308