Może faktycznie trochę namieszałem
Człowiek uczy się całe życie
Moderator: Tunio999
Tak jak pisałem, wypowiedzieć nie mógł.Tazz pisze: 28 kwie 2019, 12:47 Jak żonie kupiłem ałdi to do końca jeździliśmy na oc poprzedniego właściciela i nic nie przyszło (Może nie wypowiedzial).
Oczywiście zgłoszenie sprzedaży auta należy ubezpieczycielowi zgłosić. Ale to nie za to dostałeś zwrot 160zl. Skoro dostałeś taki zwrot to wypowiedzenie tej umowy OC musiał zrobić nowy nabywca samochodu. Zgadza się?Tazz pisze: 28 kwie 2019, 12:39 Ja sprzedałem zafire, wyrejestrowalem i wysłałem zdjęcie umowy do ubezpieczalni. Po kilku tygodniach dostałem zwrot ponad 160 zł. Do końca umowy było 2 albo 3 miesiace (miałem na rok okolice 650zl) czyli nowy właściciel wziął sobie nową polisę (pewnie bardziej mu się to oplacalo)
Dzwoniłeś na ogólnopolską infolinię która jest na stronie podana czy jakiś inny numer?Makary pisze: 13 cze 2019, 16:54 szybki telefon do konsultanta i "wszystko co mogę zrobić to 378,00pln"
Skorzystałem ze sposobu. Zadzwoniłem, też trochę lepszą ofertę dostałem. Ostatecznie 520 zł za OC podstawowe w AXA.Makary pisze: 13 cze 2019, 16:54 Witam!
Dzisiaj odnowiłem ubezpieczenie w AXA - OC i Midi Assistance w kwocie 378,00 PLN + zielona karta.
Miałem podobnie jak kolega @robpiwcio - propozycja przesłana jako przedłużenie 490,00 - na stronie AXA dla nowych klientów 425,00 - szybki telefon do konsultanta i "wszystko co mogę zrobić to 378,00pln" - da się? Nie można było tak od razu?![]()
U mnie Axa dała wyższą cenę od Link4 o prawie 900 zł.Makary pisze: 25 cze 2020, 19:20 Jak co roku przychodzi chwila gdy trzeba zapłacić ubezpieczenie. Po raz kolejny AXA dała najniższą cenę - OC i Midi Assistance w kwocie 394,00 PLN + zielona karta.