Zafira 1.8 - szarpie, dusi się ...
Moderator: Sebu$
Zafira 1.8 - szarpie, dusi się ...
Witam
zafira 99r 1.8
szarpie i dusi się przy zdecydowanym dodanie gazu, wskaźnik paliwa opadł o polowe w dół, obroty na biegu jałowym 990 obr/min.kom. nie widzi błędów co może być ???
http://obrazki.elektroda.net/21_1273081531.jpg
zafira 99r 1.8
szarpie i dusi się przy zdecydowanym dodanie gazu, wskaźnik paliwa opadł o polowe w dół, obroty na biegu jałowym 990 obr/min.kom. nie widzi błędów co może być ???
http://obrazki.elektroda.net/21_1273081531.jpg
Ostatnio zmieniony 17 cze 2011, 13:41 przez bumero, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Nie wiem czy tam jest cewka czy sterownik ale wszędzie piszą że po wymianie prawie połowe części w silniku nic nie dało dopiero po podmianie właśnie cewki (sterownika) wszystko wróciło do normy.
Komp sterownik lubił padać w Z18XE (z tego co pamiętam przegrzewał się) można na ten temat poczytać w necie.
Komp sterownik lubił padać w Z18XE (z tego co pamiętam przegrzewał się) można na ten temat poczytać w necie.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2010, 20:01 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
1.8 (X18XE) ważne czy z 1 na końcu
1.8 (X18XE) ważne czy z 1 na końcu
Szarpało na zimnym , przy redukcji z 3 na 2 i ogólnie było kiepsko.
Coś mnie tchnęło aby pójść do sklepu i zapytać czy pożyczą mi na chwilę nowej cewki. Założyłem , przejechałem się i cewki już nie oddałem.
Na szczęście od wymiany poprzedniej (valeo) nie minął rok i sklep uznał reklamację.
Teraz mam sagema , ciekawe jak długo będzie dobra...
Tak tylko wyżalić się chciałem.
Coś mnie tchnęło aby pójść do sklepu i zapytać czy pożyczą mi na chwilę nowej cewki. Założyłem , przejechałem się i cewki już nie oddałem.
Na szczęście od wymiany poprzedniej (valeo) nie minął rok i sklep uznał reklamację.
Teraz mam sagema , ciekawe jak długo będzie dobra...
Tak tylko wyżalić się chciałem.
moja Zosia X18XE1 też była z 99 r i miała cewkę Sagema i latała, nic się nie działo wszystko superjacek76 pisze:darkp1 , widzisz ... valeo padła. Niecały rok i po ptokach. A kolega ma astrę z x18xe1 z 99 roku i jeszcze oryginalną cewkę sagema i jeździ jak burza. Co do renault , może to wszystko zależy od zaleceń jakościowych producenta aut dla podwykonawców części...