Chłodnica klimatyzacji - Typowa usterka
- kysiu241
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
rafant4011, Cały Żyrardów zwiedziłem i w auto landzie też byłem, tam by mieli ale tylko w paczkach po 100szt. więc zakup był by bezsensu. Znam jeden punkt w Warszawie tam mają wszystkie możliwe rodzaje i wymiary ale na razie się do wawki nie wybieram. Ale spoko chłopaki z serwisu mi pomogli i temat oringów zamknięty, przynajmniej tych przy chłodnicy bo jeszcze coś może wypaść na łączeniach przewodów i kompresora, choć wolał bym żeby nic nie wypadało już.
Astra F 1.6 8v/ Calibra 2.0 16v c20xe/ Astra GSI c20xe/ Vectra B 2.5v6 Swap i500/ JEST Zafira B 2.0T OPC.
-
- Świeżak
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1,8B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Padła mi chłodniczka klimatyzacji odpadł ostatni element i jestem na etapie szukania i zakupu nowej potrzbuje informacji jakiego producenta polecacie bo niestety rynek jest teraz dość otwarty i naprawdę jest dużo firm które oferują swój towar a nie chciałbym zrobić głupoty kupując coś co za chwile się rozpadnie i znów naciagnie mnie na koszty.
Rafał
Rafał
Ostatnio zmieniony 05 maja 2019, 20:12 przez Rafalek_223, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ostatnio zmieniony 05 maja 2019, 20:26 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Świeżak
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1,8B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Dziękuję za pomoc.
Rafał
Rafał
-
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira B 1.9 CDTI Automat
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jestem po wymianie chłodnicy klimatyzacji Nissens. Tuż przed tym jak do mnie dotarła też naszukalem się oringów. Na szczęście były dwa w zestawie - nie wiem czy to gratis od sprzedawcy czy od Nissensa.
Witam
Zauważyłem z prawej na posadzce strony plamę. Okazuje się, że wycieka mi jakiś żółto-zielony płyn z rurek przy chłodnicy z prawej strony na dole. Nie bardzo wiem co to za płyn ponieważ w chłodnicy nalany jest różowy i nic nie ubywa. W załączniku przesyłam zdjęcia z prośbą o jakieś sugestie.
Zauważyłem z prawej na posadzce strony plamę. Okazuje się, że wycieka mi jakiś żółto-zielony płyn z rurek przy chłodnicy z prawej strony na dole. Nie bardzo wiem co to za płyn ponieważ w chłodnicy nalany jest różowy i nic nie ubywa. W załączniku przesyłam zdjęcia z prośbą o jakieś sugestie.
W życiu piękne są tylko chwile ...