lpg zafira tourer
Moderator: Sebu$
-
qtom
jest ale jest to zestaw dedykowany dla Opla bez możliwości ingerencji czy korekty z zewnątrz zintegrowany programowo ze modułem auta. Serwis korzysta z gotowego programu bez mozliwosci modyfikacji ustawień
-
Wi1974@interia.pl
- Przeglądacz
- Imię: Witek
- Auto: Zafira taurer
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14net
Witam wszystkich,
Mam pytanie, czy ktoś wymieniał w Zosi z fabrycznym LPG medy z zielonych na pomarańczowe?
Chodzi mi czy trzeba coś regulować bo są to odpowiedniki nowsze za zielone.
Mam pytanie, czy ktoś wymieniał w Zosi z fabrycznym LPG medy z zielonych na pomarańczowe?
Chodzi mi czy trzeba coś regulować bo są to odpowiedniki nowsze za zielone.
-
qtom
nic nie robisz wkładasz i jedziesz tylko wszystkie wymień nie kombinuj pojedynczo
-
Wi1974@interia.pl
- Przeglądacz
Ok, dzięki za odpowiedź
-
piciak
- Przeglądacz
- Imię: Patryk
- Auto: Zafira
- Model: C
Czyli nikt jeszcze się w pl nie bawi w "fabryczny" gaz montowany później. Tzn wspolpraca gazu z zegarami
Ciekawy jestem czy chodź w teorii jest to możliwe i czy człowiek taki będzie musiał programować coś za miliony pieniążków
Ciekawy jestem czy chodź w teorii jest to możliwe i czy człowiek taki będzie musiał programować coś za miliony pieniążków
-
Wi1974@interia.pl
- Przeglądacz
Kolego dużo czytałem na temat gazu do Opla ale nigdzie nie bylo wzmianki o zakładaniu fabrycznej, raczej o demontażu i zakładanie zwykłej
-
PolTor
Nie ma co przesadzać, silnik a14 Net to generalnie stara już jednostka i dzięki właśnie temu, że ma tylko pośredni wtrysk można łatwo zagazować maszynownię.
-
Wi1974@interia.pl
- Przeglądacz
Ja nie mówię że nie można tylko że nie czytałem o fabrycznym LPG na własną rękę,
A jaki to silnik to ja dobrze wiem
)
A jaki to silnik to ja dobrze wiem
-
tmk221
Planuje instalacje LPG do mojej nowo zakupionej Zafiry C 1.4 Turbo silnik A14NET (czekam tylko 3 miesiące aż skończy mi się gwarancja rozruchowa na silnik). Czy polecacie jakiś konkretny warsztat (Warszawa) lub konkretną instalacje? W Astrze G 1.4 90k miałem LPGtech na wtryskiwaczach baracuda, parownik chyba KME. Przez 4 lata / 65kkm nie miałem ani jednej awarii lub jakiegokolwiek problemu z silnikiem czy instalacją (no może poza tym że zaczeło wchodzić 31l gazu zamiast 32.5 jak to było na początku użytkowania). Warsztat Auto Bero. Oczywista odpowiedź - zrobili ci dobrą instalacje to znów idz do nich - moja obawa jest taka że warsztat nie wyglada zachęcająco i być może z bardziej nowoczesnym silnikiem sobie nie poradzą?
Wstępnie wysłałem zapytanie do Energy Gaz Polska który ma świetne opinie i jest ich cała masa. Dostałem 3 propozycje z tego tutaj wspomne tylko o dwóch droższych opcjach (nie planuje na instalacji oszczędzać):
1) BRC SQ 32 ODB
2) Landi Lorenzo Evo
W obu przypadkach cały set będzie od producenta
Wstępnie wysłałem zapytanie do Energy Gaz Polska który ma świetne opinie i jest ich cała masa. Dostałem 3 propozycje z tego tutaj wspomne tylko o dwóch droższych opcjach (nie planuje na instalacji oszczędzać):
1) BRC SQ 32 ODB
2) Landi Lorenzo Evo
W obu przypadkach cały set będzie od producenta
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Z landi renzo jest problem z serwisowaniem/ustawieniem tego, mało kto się zajmuje.
Ja bym poszedł w BRC
Ja bym poszedł w BRC
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Oznaczenie silnika: B14NEL
BRC w Energy Gaz, wydaje się najlepsza. To dobre instalacje, silnik też jest dobry do gazu.
-
BQB
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira C 1.6 CNG Cosmo teraz LPG
- Oznaczenie silnika: A16XNT
Ja mam instalację ZENIT i też jest ok. Mi się wydaje, że nie tyle instalacja jest najważniejsza, tylko kto i jak montuje. I nie należy patrzeć na wygląd warsztatu (oczywiście bez skrajności), tylko na to, jak o Ciebie warsztat dba. Ja bym pojechał do tych samych, co dobrze wcześniej robili.
-
tmk221
chyba zdecyduje sie na BRC SQ 32 ODB. Serwisy gwarancyjne kosztują po 150 zł. Czy po gwarancji też? Przywykłem do cen 50 zł po 15 tyś (wymiana filtru fazy ciekłej+podłączenie do kompa) i 110zł po 30k (wymiana obu filtrów+podłączenie do kompa). Jak to u Was wygląda w przypadku BRC?