Elektryczne szyby - sterowanie, montaż, usterki
Moderator: Sebu$
Elektryczne szyby - sterowanie, montaż, usterki
mam problem z elektryka w tylnych drzwiach prawych nic nie dziala, ani szyba ani glosniki ani centralny zamek. Co do glosnikow to tyl wogole nie dziala. Jestem nowy
Ostatnio zmieniony 29 mar 2015, 15:40 przez kopras, łącznie zmieniany 2 razy.
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
Podnoszenie szyby prawej przód nie działa mam zafirę od niedawna od początku były problemy z tą szybą raz działała a czasem nie wyglądało to tak jak by się blokowała potem przestała działać tylko słychać cykanie przy załączaniu sprawdziłem prowadzenia i silniczek i tu jest ok co może być przyczyną
przeniesione | scaniairizar
przeniesione | scaniairizar
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 17:21 przez grzes1977, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Moja zafira posiada el.szyby.tylko z przodu.Chciałbym zamontować w niej el.szyby z tylu.Czy wie Ktoś może czy są tam przewody czy trzeba je wprowadzać.Prosze o jakies info.
Dziekuje.
Moja zafira posiada el.szyby.tylko z przodu.Chciałbym zamontować w niej el.szyby z tylu.Czy wie Ktoś może czy są tam przewody czy trzeba je wprowadzać.Prosze o jakies info.
Dziekuje.
- 12Marek
- Bywalec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira Tourer 2.0 CDTI Ecoflex
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Niestety w powyższej kwestii na razie nie pomogę, ale skoro temat zaczęty mam pytanie dotyczące tylnej szyby elektrycznej:
Po zamknięciu kluczykiem następuje domykanie otwartych/uchylonych szyb. Niestety tylna prawa nie domyka się. A dokładnie nie reaguje na ten sygnał. Z przycisków chodzi o.k.
Tylna lewa domyka się ale dla odmiany nie można jej opuścić ani podnieść z miejsca pasażera. Ze stanowiska kierowcy chodzi o.k. Włącznik u pasażera jest o.k. - przekładałem.
Może ktoś podpowie co z tym można zrobić?
Przełamane kable?
Pozdrawiam
Niestety w powyższej kwestii na razie nie pomogę, ale skoro temat zaczęty mam pytanie dotyczące tylnej szyby elektrycznej:
Po zamknięciu kluczykiem następuje domykanie otwartych/uchylonych szyb. Niestety tylna prawa nie domyka się. A dokładnie nie reaguje na ten sygnał. Z przycisków chodzi o.k.
Tylna lewa domyka się ale dla odmiany nie można jej opuścić ani podnieść z miejsca pasażera. Ze stanowiska kierowcy chodzi o.k. Włącznik u pasażera jest o.k. - przekładałem.
Może ktoś podpowie co z tym można zrobić?
Przełamane kable?
Pozdrawiam
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
to by Ci wogóle nie działały szyby12Marek pisze:Może ktoś podpowie co z tym można zrobić?
Przełamane kable?
bardziej obstawiał bym na jakąś awarie modułu sterującego...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
- 12Marek
- Bywalec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira Tourer 2.0 CDTI Ecoflex
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
O rany już się zaczyna...kicaj pisze:12Marek, sprobuj zaprogramowac tylna szyba, moze zwyczajnie sie rozprogramowala...
Dla wyjaśnienia podam, że wczesniej miałem Passata 1.9 TD z 1993 r. Był prosty jak budowa cepa. Jedną z rzeczy, które mnie przy nim trzymały było to, że nie było w nim żadnej elektroniki.
Czyli pisząc normalnym językiem jakie czynności musiałbym wykonać?
Pozdrawiam