Aktywacja kompa pokładowego
-
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Aktywacja kompa pokładowego
Czy op-com klon china do 2014 widzę mam listę, czy da radę w Zośce tourer wlączyć komputer pokładowy czyli spalanie, zasięg, średnie spalanie?
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Da radę, jeszcze kompas, nawigację i temperatury. :-)
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Oznaczenie silnika: A20DT
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Wygląda to inaczej niż w ZB, ale można w ZC aktywować , jaki masz wyświetlacz?
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Nessi
- Debiutant
- Imię: Artur
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: B20DTH
Nie masz części z tego w standardzie?? Ja mam po lift uboszą wersję i nie mam tylko kompasui temperatur skrzyni etc.... spalanie, zasięg, ogranicznik itp. jest.
Zafira C - lift, CDTI 2.0 170KM, Wcześniej Zafira A 2.0 DTI
-
- Przeglądacz
- Imię: Zbigniew
- Auto: Zafira C 2.0 CDTI
- Model: Tourer
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Uruchomiłem op-comem kompas i te inne pier-dółki jak spalanie ,zasięg,ogranicznik,temperatura płynu chłodniczego ale wydaje mi się ,że była również temperatura oleju skrzyni automat a po ponownym grzebaniu przeze mnie w op-comie zniknęła??,ktoś wie jak ją włączyć op-comem?
Dodano po 1 godzinie 50 minutach 27 sekundach:
Już wiem dla czego zniknęła mi temperatura oleju przekładniowego,doszukałem się u wujka Google na forum Insigni- dla zainteresowanych:
cyt. z forum Insigni (Aby mieć temp. oleju przekładniowego musisz uaktywnić opcje kompasu. Wówczas dochodzą dwie funkcje: kompas i właśnie ta temperatura. Kompas nie działa, także trzeba go ignorować, ale temp. się przydaje.
Nie wiem, co za projektant tak to wymyślił, ale tak jest)
A ja kompas wyłączyłem bo faktycznie jest bezużyteczny no i temperatura oleju skrzyni zniknęła.
Dodano po 1 godzinie 50 minutach 27 sekundach:
Już wiem dla czego zniknęła mi temperatura oleju przekładniowego,doszukałem się u wujka Google na forum Insigni- dla zainteresowanych:
cyt. z forum Insigni (Aby mieć temp. oleju przekładniowego musisz uaktywnić opcje kompasu. Wówczas dochodzą dwie funkcje: kompas i właśnie ta temperatura. Kompas nie działa, także trzeba go ignorować, ale temp. się przydaje.
Nie wiem, co za projektant tak to wymyślił, ale tak jest)
A ja kompas wyłączyłem bo faktycznie jest bezużyteczny no i temperatura oleju skrzyni zniknęła.
-
- Świeżak
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira C 1.6 Turbo
- Oznaczenie silnika: B16SHT
Czy ktoś się orientuje czy program launch diagnostic da radę rozszerzyć możliwości kompa pokładowego czy tylko op-com wchodzi w grę?
Czy ktoś się orientuje czy program launch diagnostic da radę rozszerzyć możliwości kompa pokładowego czy tylko op-com wchodzi w grę?
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Model: ZCfl
- Oznaczenie silnika: b20dth
Op-com ma ograniczone możliwości poszukaj kogoś z opelscanner tam jest możliwość nawet podniesienia komputera do uplevel combi w niektórych przypadkach a na pewno można dużo opcji dodać więcej
-
- Świeżak
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira C 1.6 Turbo
- Oznaczenie silnika: B16SHT
Dzięki wielkie za odpowiedź. A może jest ktoś na forum z woj.podlaskiego tudzież wybiera się w okolice Augustowa, Suwałk (ew. Mazury) na wakacje kto miałby opelscanner i mógłby podjąć się dodania kilku opcji w mojej Zośce?
Pozdrawiam
-
- Przeglądacz
- Imię: Zbigniew
- Auto: Zafira C 2.0 CDTI
- Model: Tourer
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Witam,taki dziwny problem,dziś rano po odpaleniu zauważyłem,że na wyświetlaczu komputera między zegarami informacje zaczęły się wyświetlać w języku angielskim a były oczywiście w języku polskim,w ustawieniach jest teraz tylko angielski i francuski.,Ma ktoś pomysł co się stało i jak przywrócić na Polski ?
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Model: ZCfl
- Oznaczenie silnika: b20dth
podstawowa informacja nie bawimy się komputerem jeśli nie mamy pojęcia co robimy. rozwiązaniem problemu jest wyłączenie wyboru języków opcomem w ustawieniach ICP (komputera pokładowego) następnie odkładamy interfejs na półkę i nigdy więcej go nie dotykamy.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2019, 15:01 przez qtom, łącznie zmieniany 1 raz.