Głośniki ZB

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Deleted User 21664

#121 Post autor: Deleted User 21664 »

Gdybym mial doświadczenie z głośnikami ze zwrotnicami to z miła chęcią bym Ci pomógł :/
Robiłem wyciszenie i wymianę glośników stad moja rada ;)

Generalnie zrobisz jak uważasz...

maserek
Przeglądacz
Imię: Wojciech
Auto: Zafira B 1.8 111 edition
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#122 Post autor: maserek »

Makary zrobię tak jak mi pozwolą fundusze. Teraz jeszcze wakacje się przytrafiły stąd raczej kasy na inwestowanie w tego typu sprawy brak zwłaszcza, że planuje jechać zefiryndą do Albanii więc kilka niedociągnięć trzeba wyeliminować a na pewno nie jest to wygłuszenie drzwi. Kupiłem już te głośniki, żeby coś się zaczęło dziać. A tu lipa hmm.

Deleted User 21664

#123 Post autor: Deleted User 21664 »

maserek pisze: 01 lip 2019, 21:08 Makary zrobię tak jak mi pozwolą fundusze. Teraz jeszcze wakacje się przytrafiły stąd raczej kasy na inwestowanie w tego typu sprawy brak zwłaszcza, że planuje jechać zefiryndą do Albanii więc kilka niedociągnięć trzeba wyeliminować a na pewno nie jest to wygłuszenie drzwi. Kupiłem już te głośniki, żeby coś się zaczęło dziać. A tu lipa hmm.
Oczywiście że tak :ok:
Tylko nie rozumiem Twojego ataku na radę - pomysł -sugestię :nie_wiem:

Forum po to jest aby służyć, pomagać, podpowiadać ;)
Ostatnio zmieniony 01 lip 2019, 21:50 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ostap
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#124 Post autor: Ostap »

Na jakie radio chcesz wymienić? Daj zdjęcie przetwornicy.

Z tego co widzę kupiłeś głośniki 80w RMS i chcesz to pod radio podpiąć? Efekt będziesz miał gorszy niż na oryginalnych.

Tylko nie mów, że wkładasz androida?

Zdziwiłbyś się jak grają seryjne głośniki z wygłuszeniem na seryjnym cd70.

Jak coś to zapraszam na odsłuch.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Obrazek

Chciałeś Panią?! Zapier.... na nią! :luz:

maserek
Przeglądacz
#125 Post autor: maserek »

Makary pisze: 01 lip 2019, 21:49
maserek pisze: 01 lip 2019, 21:08 Makary zrobię tak jak mi pozwolą fundusze. Teraz jeszcze wakacje się przytrafiły stąd raczej kasy na inwestowanie w tego typu sprawy brak zwłaszcza, że planuje jechać zefiryndą do Albanii więc kilka niedociągnięć trzeba wyeliminować a na pewno nie jest to wygłuszenie drzwi. Kupiłem już te głośniki, żeby coś się zaczęło dziać. A tu lipa hmm.
Oczywiście że tak :ok:
Tylko nie rozumiem Twojego ataku na radę - pomysł -sugestię :nie_wiem:

Forum po to jest aby służyć, pomagać, podpowiadać ;)
Makary nie wiem gdzie się doszukałeś ataku? Mam ustalony jakiś swój plan/ pomysł a zwróciłem się z wydaje mi się konkretnymi pytaniami na które niestety do chwili obecnej nie otrzymałem odpowiedzi ani pomocy ani podpowiedzi chociaż podobno forum do tego służy;)
I Ty i kolega Ostap na razie próbujecie mi wypisać co według Was robię źle (naturalnie wszystko pomimo to dziękuję bardzo za wykazanie mojej niewiedzy w tejże tematyce) ale nie dajecie odpowiedzi na konkretne zadane pytania.
I tu jest problem heh.
Głośniki kupione muszę zamontować, podpiąć i myślę dalej a nie ... .

Awatar użytkownika
Ostap
Zafiromaniak
#126 Post autor: Ostap »

Zadałem Ci kilka pytań na które nie dostałem odpowiedzi. Pozostało mi tylko życzyć Ci powodzenia.

Obrazek

Deleted User 21664

#127 Post autor: Deleted User 21664 »

Ostap pisze: 08 lip 2019, 05:26 Zadałem Ci kilka pytań na które nie dostałem odpowiedzi. Pozostało mi tylko życzyć Ci powodzenia.

;)

maserek
Przeglądacz
#128 Post autor: maserek »

Ostap pisze: 08 lip 2019, 05:26 Zadałem Ci kilka pytań na które nie dostałem odpowiedzi. Pozostało mi tylko życzyć Ci powodzenia.

Odpisałem Ci jaki model głośników a są to mocno popularne zestawy, pomyślałem, że skoro jesteś w temacie (tak napisałeś) to zdjęcia robił nie będę. Mam radio cd30 a właśnie poszukuję cd 70 w kolorze "piano" żebym mógł się zdziwić jak to gra. Innych pytań z Twojej strony się nie dopatrzyłem. :lis:

Dodano po 6 minutach 1 sekundzie:
Makary pisze: 08 lip 2019, 07:17

;)
Makary z Ciebie to widzę taki chichotek, nic nie pomogłeś, napisałeś cztery nic nie wnoszące posty ale bekę masz. Pogratulować zabawy;)
Ostatnio zmieniony 10 lip 2019, 22:13 przez maserek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#129 Post autor: Sebu$ »

Wojtek,
zadam pytanie, aby nie było ... że jestem chichotek ... co to za wersja "piano" ? znaczy się kolor ?

Piano Black ?
Piano White ?
czy piano inne ?

Bo żadna z nich nie ma innego brzmienia, a tylko kolor. Panel można spokojnie wymienić.

Zapraszam do Katowic. Mam Piano Black by Sumik, czyli było srebrne, a jest czarne - dźwięk ten sam :lol:

p.s.
daleko nie masz
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

maserek
Przeglądacz
#130 Post autor: maserek »

Sebu$ pisze: 10 lip 2019, 22:21 Wojtek,
zadam pytanie, aby nie było ... że jestem chichotek ... co to za wersja "piano" ? znaczy się kolor ?

Piano Black ?
Piano White ?
czy piano inne ?

Bo żadna z nich nie ma innego brzmienia, a tylko kolor. Panel można spokojnie wymienić.

Zapraszam do Katowic. Mam Piano Black by Sumik, czyli było srebrne, a jest czarne - dźwięk ten sam :lol:

p.s.
daleko nie masz
Masz rację Bastian kolor bardzo nieczytelnie określiłem. Chodzi mi o czarny... jak na lekarstwo tego. Serio masz do sprzedania? Rozumiem, że kody, piny i inne ewentualne tajne sztosy masz i znasz? Jak tak to oczywiście, że wyruszam do Katowic nawet jutro lub w weekend.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2019, 19:43 przez maserek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#131 Post autor: Sebu$ »

Wojtek,
trochę się nie zrozumieliśmy.
Napisałęś że :
maserek pisze: 10 lip 2019, 22:18 Mam radio cd30 a właśnie poszukuję cd 70 w kolorze "piano" żebym mógł się zdziwić jak to gra.
Napisałem, że takie radio mam i to w wersji kolorystycznej "Piano Black" i że zapraszam na odsłuch ;)
Nie jest do sprzedaży.
Na portalu aukcyjnym najtaniej jakie widziałem było za 300 zł bez wyświetlacza.

Wysłałem Ci też PW
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

maserek
Przeglądacz
#132 Post autor: maserek »

Faktycznie trochę się nie zrozumieliśmy :piwo: Spoko. Kupione wszystko, niebawem dojdzie poczta. Teraz tylko wymiana i zobaczymy jak to gra :lis:

maserek
Przeglądacz
#133 Post autor: maserek »

[quote=Ostap post_id=437368 time=1562038752 user_id=24259]
Z tego co widzę kupiłeś głośniki 80w RMS i chcesz to pod radio podpiąć? Efekt będziesz miał gorszy niż na oryginalnych.
Zdziwiłbyś się jak grają seryjne głośniki z wygłuszeniem na seryjnym cd70.

Tak więc, do wymiany na początek poszły w/w głośniki. Grały pod seryjnym CD 30 i przepraszam Cię Ostap jeżeli nie słyszałeś różnicy to zdecydowanie polecam wycieczkę do lekarza o specjalizacji otolaryngolog :lis: .
Później dotarła paczka z CD70, wymiana chwilę trwała bo jeszcze musiałem wymienić wyświetlacz o którym koledzy znający się nie wspomnieli ;), (dla tych nie znających się jak ja dodam, że podmianka radia cd30 na cd 70 zakończy się sukcesem jeżeli nasz obecny wyświetlacz "udźwignie" to radio).
I tu o dziwo mam wrażenie, że radio cd 70 gra gorzej niż cd 30 na tych przeklętych Hertz-ach. Ważne, że obudziło się we mnie dziecko sprzed 20 lat i zaczynam szukać rozwiązań. Teraz pewnie pójdzie delikatna mata w drzwi i robiony sub albo w boczek albo pod fotel. Ale to już po wakacjach. Serdecznie pozdrawiam.
A i najważniejsze, dziękuję koledze Bodkowi za tutka, z nim rozbieranie panelu radia itd poszło prawie bez szkód :piwo:

Awatar użytkownika
Ostap
Zafiromaniak
#134 Post autor: Ostap »

Z moim słuchem jest wszystko w porządku ale skoro twierdzisz, że cd30 gra lepiej niż cd70 to tak jak pisałeś, wiesz do jakiego lekarza masz się zgłosić i to jest już twoja połowa sukcesu.

Radio ma na wyjściu 20wrms, ty podłączasz 80 i piszesz, że dobrze gra? Albo ja tu czegoś nie rozumiem albo to ty byłeś już u tego lekarza i diagnoza nie była ciekawa.

Najważniejsze, że jesteś zadowolony i ponownie stałeś się dzieckiem, tego się trzymajmy.

Obrazek

Deleted User 21664

#135 Post autor: Deleted User 21664 »

Panowie Ostap i maserek to nie jest kącik porad medycznych - nie odbiegajcie od głównego wątku.
A porady dot. zdrowia wymieniajcie na PW

Czujcie się upomnieni :zolta:

Pozdroofka
Makary

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”