Witam.
Od niedawna użytkuję Zafirę B, jest to również mój pierwszy Opel i jak zauważyłem jest tam zastosowanych kilka rozwiązań nie występujących w innych autach. Być może to co zaobserwowałem nie jest usterką i może "tak ma być" jednak wydaje mi się to nieco dziwne - jak powinna działać regulacja natężenia podświetlenia przycisków? U mnie gdy przekręcam pokrętło regulacji, zmienia się jaskrawość podświetlenia wszystkiego poza przyciskami szyb i panelem z włącznikiem świateł - podświetlenie w nich jest minimalne i dla mnie niemal niewidoczne. Jeśli tak nie ma być i jest to usterka, gdzie szukać przyczyny i jak ją wyeliminować?
Podświetlenie przełączników
-
Skasowany użytkownik 27242
Świetnie, tylko czy na pewno jest normalne to, że przekręcam regulator na + i podświetlenie wszystkich przycisków, przełączników, wskaźników się rozjaśnia a przyciski na drzwiach i panel z włącznikiem świateł ani drgną - pozostają z minimalnym podświetleniem (takie podświetlenie dla mnie jest ledwo widoczne właśnie w nocy)? W autach, które dotychczas użytkowałem, regulacja działała na wszystkie przełączniki a nie na część, stąd pytanie...
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253