[B] - celius Opel Zafira B Cosmo 1.7cdti panorama 2008
- celius
- Bywalec
- Imię: Przemas
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Zbliżają się wakacje więc zaszła potrzeba poszukania belek do bagażnika na dach. Dopytując się tam i tutaj , dowiedziałem się, że przy panoramie trzeba uważać. Niektórym np belki obijały się o garba. Szukając tam i tutaj, pytając jednych i drugich sprzedawców, skierowałem również zapytania do ASO. Oni zaproponowali mi oryginalny bagażnik, ale cena trochę duża. Przeszukałem net i zakupiłem oryginał (prawie nówka) za niższą cenę. Teraz mam pewność , ze nie obiję dachu i do tego fajny wygląd. A zakupiłem takie oto beleczki (zdjęcia poglądowe, bo moje dopiero jadą do mnie ):
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Polecam kupić gumki w belki bedzie ciszej, najtaniej jest w ASO
viewtopic.php?p=256881#p256881 kilka postów niżej podałem cenę i nr GM, pasują również do poliftów...
viewtopic.php?p=256881#p256881 kilka postów niżej podałem cenę i nr GM, pasują również do poliftów...
- MacQ84
- Mieszkaniec
- Imię: Maciej
- Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
https://zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=26818 Tutaj obecna :-)
http://www.zafiraklub.pl/forum/viewtopi ... 758#192758 a tutaj moja (już była)Zocha :-)
- Kocur
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Celius - tak z ciekawości: co ten XBlitz ma "na pokładzie" ?
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
- celius
- Bywalec
https://xblitz.pl/kamera-samochodowa-xblitz-x5-wi-fi
Niestety już wychwyciłem jedną wadę. Ten rejestrator nie potrafi "sam" przejść w tryb parkingowy, co wiąże się z ręcznym włączaniem i wyłączaniem tego trybu. Na szczęście na co dzień parkuję w garażu i tam wyłączam rejestrator, a na parkingach trzeba będzie się "wysilić" Choć nie wiem ile kamerek na rynku ma auto tryb parkingowy. Ja po raz pierwszy "dotknąłem" tematu ...
Niestety już wychwyciłem jedną wadę. Ten rejestrator nie potrafi "sam" przejść w tryb parkingowy, co wiąże się z ręcznym włączaniem i wyłączaniem tego trybu. Na szczęście na co dzień parkuję w garażu i tam wyłączam rejestrator, a na parkingach trzeba będzie się "wysilić" Choć nie wiem ile kamerek na rynku ma auto tryb parkingowy. Ja po raz pierwszy "dotknąłem" tematu ...
Ostatnio zmieniony 01 lip 2019, 18:20 przez celius, łącznie zmieniany 3 razy.
Fajny sprzęt i mocowanie zacne - sprawdź tylko czy nie nagrywa "brudnej szyby" czyli miejsca gdzie wycieraczki nie sięgają
Ja swój R600 musiałem opuścić lekko
Ja swój R600 musiałem opuścić lekko
Pochwal się ile dałeś za to cudo? Ostatnio kusi mnie nowa kamerka i myślałem o tym modelu ale z dwoma kamerami...
- celius
- Bywalec
Ja dałem 420 zł. Te modele czy w wersji duo czy bez są takie same, wszystkie mają wejście i obsługę tylnej kamerki. Dlatego jak potestuję i zdecyduję się ją zostawić (to już 3 kamera w ciągu 2 miesięcy) to zakupię tylną i założę.
Jak byś się decydował na tą właśnie kamerę to polecam moduł do stałego zasilania też firmy Viofo
Jak byś się decydował na tą właśnie kamerę to polecam moduł do stałego zasilania też firmy Viofo
Ostatnio zmieniony 19 lip 2019, 19:01 przez celius, łącznie zmieniany 1 raz.
- celius
- Bywalec
Zośka dzielnie towarzyszyła nam na wakacjach w Chorwacji, nie miała żadnych fochów itp
Oto kilka zdjęć Zośki z HRK
i wyniki spalania podczas wyprawy :
i garaż z krzewu kiwi
Oto kilka zdjęć Zośki z HRK
i wyniki spalania podczas wyprawy :
i garaż z krzewu kiwi
Ostatnio zmieniony 26 sie 2019, 14:36 przez celius, łącznie zmieniany 1 raz.
Fajne zdjęcia
Co to za rejon Chorwacji? Jaka miejscowość?
Co to za rejon Chorwacji? Jaka miejscowość?