Problem z domykaniem/zamykaniem szyb!!!!
U mnie niestety nie działa. Ne zamyka również centralnie wszystkich drzwi jak włożę kluczyk i zamykam ręcznie (tylko drzwi kierowcy zamyka) - czy to można TECHem załatwić. Miałem tak w Astrze Elegance a dodatkowo tzw DANLOCK czyli jak zamknąłm centralny i wcisnąłem(lub jeszcze raz ręcznie kluczyk w prawo) do blokowało możliwość otworzenia drzwi od środka klameczkami. To była naprawdę ciekawa funkcja. Czy może tu też można takie tiko uruchomić.miałczyk76 pisze:Nie zawsze chodzi przy pomocy pilota.najlepiej jest sprawdzić tak-otworzyć szybę kierowcy ,wkładamy klucz w drzwi ,przekręcamy i trzymamy aż szyba się zamknie Jak nie działa to jak pojedziesz na TECH to ci uruchomi otwieranie i zamykanie z pilota:P Wpisz sobie na listę wszystko co chcesz zrobić.
Z góry dzięki za info
ZAFIRKA B 1.9 CDTI '06 - 6,8L /100km
Blokowanie przed otwarciem to ryglowanie, poczytaj instrukcję powinno być opisane.
Aby zamknąć auto przekręcając kluczyk w drzwiach musisz zrobić tak:
1.Wysiadasz, wkładasz kluczyk w zamek i zamykasz drzwi kierowcy.
2.Otwierasz drzwi od pasażera, wciskasz przycisk zamykania drzwi z konsoli.
3.Trzaskasz drzwiami
4.Auto zamknięte.
3.Trzaskasz drzwiami
4.Auto zamknięte.
To w aucie 2006 nie ma dobrodziejstw z roku 1999. Myślałem, że przynajmniej coś za pomocą kompa nie było uruchomione, a tu taka beznadzieja (wychodzisz>zamykasz>otwierasz boczne>przyciskasz>i trzaskasz) toż to niewiarygodne.tEREk pisze:Blokowanie przed otwarciem to ryglowanie, poczytaj instrukcję powinno być opisane.
3.Trzaskasz drzwiami
4.Auto zamknięte.
Czy faktycznie z kluczyka przekręcając nie zamykną się wszystkie drzwi
ale jeśli chodzi o ryglowanie to przecież jak zarygluję przyciskiem na konsoli to siedząc jedną z klamek otwieram wszystkie, natomiast jak pisałem a astrze miałem dodatkowe zaryglowanie(inaczej powiem blokował otwarcie za pomocą klamek jak również podniesienie "cycka" w drzwiach także nie odblokowywało dzrzwi - tylko kluczyk(ręcznie lub pilot). - dobre na szybkiego złodzieja bo nawt podważając przyciski nie mógł otworzyć żadnych drzwi.
Może jeszcze coś się ciekawego dowiem w temacie - i pocieszającego.
niestety nie,CHRIS7779 pisze:Czy faktycznie z kluczyka przekręcając nie zamykną się wszystkie drzwi
ale ponoc (zaslyszane od kogo kto zaslyszal) ze w wersjach przed 2007 roku byl w niektorych autach montowany modul komfortu gdzie mozna bylo to ustawic (tak jak szyby). dodatkowo na ebayu chodza karty na can (podpina sie w aucie) ktore daja dodatkowe funkcje, choc ostatnio ich nie widzialem
Czy jak kupię moduł komfortu to wystarczy go tylko podłączyć żeby działał czy coś jeszcze ? Czy ten moduł występuje w jednej wersji do Zafiry B ?kicaj pisze:niestety nie,CHRIS7779 pisze:Czy faktycznie z kluczyka przekręcając nie zamykną się wszystkie drzwi
ale ponoc (zaslyszane od kogo kto zaslyszal) ze w wersjach przed 2007 roku byl w niektorych autach montowany modul komfortu gdzie mozna bylo to ustawic (tak jak szyby). dodatkowo na ebayu chodza karty na can (podpina sie w aucie) ktore daja dodatkowe funkcje, choc ostatnio ich nie widzialem
Tutaj znalazłem przykładowy moduł. Co dzięki niemu dostajemy w Zośce oprócz domykania szyb ?
Kurcze miałem taki moment kiedy na parkingu kiedy chciałem zamknąć bryke przestał działać centralny i nie mogłem zamknąć samochodu, po 10 minutach udało mi się zsynchronizować centralny z kluczykiem w stacyjce, ale do czego zmierzam - nie dam głowy, ale chyba wcześniej mogłem zamykać centralnie z kluczyka w zamku bo to był mój pierwszy odruch jaki wykonałem kiedy z pilota nie mogłem (z konsoli było OK). Jak to sprawdzić jakie dodatkowe funkcje można uruchomić w danym modelu?kicaj pisze:niestety nie,CHRIS7779 pisze:Czy faktycznie z kluczyka przekręcając nie zamykną się wszystkie drzwi