Skrzynia Automatyczna PROBLEM

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
redondo

Skrzynia Automatyczna PROBLEM

#1 Post autor: redondo »

Czesc
Mam skrzynie automatyczna 4biegowa made in Japan nie wiem jaki model dokladnie. Rok prod 2005. 2.0 DTI. Mam z nią problem taki że jak rano odpale to wsteczny dziala a jak tylko sie silnki nagrzeje to juz tragednia pod najmniejsza gorke nie mozna cofać oprócz tego z 3 na czwórke jest szarpnięcie no i powyzej 120km nieraz 90 wchodzi chyba w tryb serwisowy bo nie mozna szybciej jeschac. Co to może byc skrzynia do wymiany/naprawy? Czy może jakies sprzeglo w skrzyni jest do wymiany?. Jak dzwonie po warsztatach skrzyn automatycznych to twierdza ze naprawa 3- 4 tys. a może to taniej sie da naprawic. Olej byl wymieniany. Macie jakis pomysl/rade na ten moj problem.
Pozdrawiam :(
Besiek

#2 Post autor: Besiek »

Niestety ale naprawy automatycznych skrzyń biegów są drogie, jedyne co to mogę Ci polecić dobrego uczciwego fachowca od automatów. Może nie jest tani, ale zna się na swojej robocie i nie naciąga. Warsztat jest na ul. Heroldów wjazd od Kolumbijskiej.
Jeśli chodzi o wchodzenie w tryb serwisowy to w pierwszej kolejności sprawdziłbym błędy, bo może okazać się iż akurat ten objaw jest spowodowany przez usterkę niekoniecznie skrzyni biegów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”