Centrala GM Warszawa - potwierdzenie napraw gwarancyjnych
Moderator: Tunio999
- 12Marek
- Bywalec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira Tourer 2.0 CDTI Ecoflex
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Podciągam wątek bo zainteresowany jestem tematem a brak jednoznacznej odpowiedzi czy jest możliwość czy nie sprawdzenia historii auta kupowanego ZA GRANICĄ.
Powiedziano mi że w serwisie Opla można sprawdzić historię jeśli jest się właścicielem.
Rozumiem zatem ze skończyło się już telefoniczne konsultowanie z miłym Panem wspominanym na początku wątku i nie mam co liczyć na pomoc
A jakiś inny sposób?
Powiedziano mi że w serwisie Opla można sprawdzić historię jeśli jest się właścicielem.
Rozumiem zatem ze skończyło się już telefoniczne konsultowanie z miłym Panem wspominanym na początku wątku i nie mam co liczyć na pomoc
A jakiś inny sposób?
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Albo uśmiechnięcie się ($$$), do odpowiedniej osoby mającej dostęp do takich danych, czy to na tym forum czy w innym miejscu netu
Ja tak otrzymywałem dane z ASO wszystkich Zosiek, którymi byłem zainteresowany.
Ja tak otrzymywałem dane z ASO wszystkich Zosiek, którymi byłem zainteresowany.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Ostatnio miałem kontakt z GM. Nie chcą udzielać żadnych informacji, odsyłają do aso. Rozbawiło mnie ich tłumaczenie. powołują się na ochronę danych osobowych. Niestety nie zadziałały moje tłumaczenia, że nie chcę im podawać danych osobowych, ani ich od nich otrzymać, tylko informacje związane z vin auta.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
- Świeżak
- Imię: Mateusz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI 120KM Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Odgrzewam temat, w celu sprawdzenia historii przebiegu pojazdu należy wysłać zapytanie mailowo na adres customer.care.pl@opel.com, na podstawie nr VIN w odpowiedzi otrzymamy datę ostatniej wizyty pojazdu w europejskim ASO oraz przebieg jaki został wówczas odnotowany (nie trzeba potwierdzać własności-tylko VIN potrzebny)
Można też skorzystać z portalu MyOpel. Po dodaniu pojazdu do wirtualnego garażu oraz dokonaniu weryfikacji własności poprzez dokonanie czynności serwisowej w Autoryzowanym Serwisie uzyskuje się dostęp do historii wszelkich odpłatnych usług wykonanych w danym pojeździe w Autoryzowanych Serwisach Opel.
Można też skorzystać z portalu MyOpel. Po dodaniu pojazdu do wirtualnego garażu oraz dokonaniu weryfikacji własności poprzez dokonanie czynności serwisowej w Autoryzowanym Serwisie uzyskuje się dostęp do historii wszelkich odpłatnych usług wykonanych w danym pojeździe w Autoryzowanych Serwisach Opel.
Taką odpowiedz dostałem po wysłaniu maila na customer.care.pl@opel.com
Szanowny Panie,
W nawiązanmiu do zapytania dotyczącego pojazdu Opel Zafira o numerze nadwozia XXXXXXXXXXXXX uprzejmie informujemy, że nie istnieje możliwość udzielenia informacji dotyczących wizyt serwisowych w tym przebiegu kilometrowego w/w pojazdu drogą mailową lub/i telefoniczną. Możliwość otrzymania informacji dotyczących historii serwisowej pojazdu może Pan uzyskać po dokonaniu przeglądu okresowego pojazdu bądź wykonaniu czynności serwisowych i weryfikacji przez doradcę serwisowego w autoryzowanym serwisie Opel.
Lista autoryzowanych serwisów Opel w Polsce znajduję się na stronie www.opel.pl.
https://www.opel.pl/tools/opel-szukanie-dealera.html.
Dziękujemy za kontakt z Działem Obsługi Klienta.
Wiec chyba już nie aktualne.
Szanowny Panie,
W nawiązanmiu do zapytania dotyczącego pojazdu Opel Zafira o numerze nadwozia XXXXXXXXXXXXX uprzejmie informujemy, że nie istnieje możliwość udzielenia informacji dotyczących wizyt serwisowych w tym przebiegu kilometrowego w/w pojazdu drogą mailową lub/i telefoniczną. Możliwość otrzymania informacji dotyczących historii serwisowej pojazdu może Pan uzyskać po dokonaniu przeglądu okresowego pojazdu bądź wykonaniu czynności serwisowych i weryfikacji przez doradcę serwisowego w autoryzowanym serwisie Opel.
Lista autoryzowanych serwisów Opel w Polsce znajduję się na stronie www.opel.pl.
https://www.opel.pl/tools/opel-szukanie-dealera.html.
Dziękujemy za kontakt z Działem Obsługi Klienta.
Wiec chyba już nie aktualne.
-
- Debiutant
- Imię: Kuba
- Auto: Opel Zafica C 2,0 CDTI Flex Enjoy
- Model: C
- Oznaczenie silnika: A20DT
Pisałem to już w innym temacie. Jeśli jesteś właścicielem jedziesz do ASO i dostaniesz wydruk, jeśli chcesz kupić jedziesz ze sprzedającym i on pobiera wydruk historii serwisowej, to jest prosta procedura, nie ma co robić problemów;)