Poduszki silnika
-
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Poduszki silnika
Dzień dobry.
Potrzebuje wymienic poduszki pod silnikiem (przod i tyl). Podczas próby zakupu okazalo sie ze musze miec inna poduszke poniewaz mam automatyczną skrzynie biegow.
Niestety nie mieli takiej na stanie.
Szukajac online nie ma zapytania o skrzynie tylko silnik. Jak i gdzie to kupic aby sie nie okazalo ze bedzie mnie kosztowala o 500% drozej?
Zafira B 1.9Cdti (120KM), automat.
Potrzebuje wymienic poduszki pod silnikiem (przod i tyl). Podczas próby zakupu okazalo sie ze musze miec inna poduszke poniewaz mam automatyczną skrzynie biegow.
Niestety nie mieli takiej na stanie.
Szukajac online nie ma zapytania o skrzynie tylko silnik. Jak i gdzie to kupic aby sie nie okazalo ze bedzie mnie kosztowala o 500% drozej?
Zafira B 1.9Cdti (120KM), automat.
- KAMUI
- Mieszkaniec
- Imię: Marcin
- Auto: Touran 1T3, Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Mamy XXI wiek, napisz zapytania do sprawdzonych sprzedawców na portalu aukcyjnym i dobiorą Ci bez problemu.
Mamy XXI wiek, napisz zapytania do sprawdzonych sprzedawców na portalu aukcyjnym i dobiorą Ci bez problemu.
-
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam.KAMUI pisze:Na pewno w automacie są inne poduszki?
Dzieki za odpowiedz.
Na portalu aukcyjnym juz probowalem, rozmawialem z konsultantem i wystrzelili niebotyczna cene za zamiennik.
Sa inne na 100%, co zostalo potwierdzone w sklepie.
Udalo sie tez znaleźć tanszy zamiennik, wiec można.
Jak juz zobaczylem na ekranie że mocowania sa troche inne to zaczalem szukac w necie.
Niestety na portalu aukcyjnym nie ma wersji dla manual czy auto, tak wiec przeszukalem sklepy internetowe i znalazlem (cena tak jak zamiennik do manula).
Porada dla wlascicieli Zafirek z automatyczna skrzynia biegow - poduszki sa inne i wiele sklepow internetowych nawet o tym nie wspomina.
Problem rozwiazany, temat do zamkniecia.
Wysłane z mojego EML-L09 przy użyciu Tapatalka
To może wrzuć jakieś zdjęcia i przykładowe linki dla potomnych
-
- Przeglądacz
- Imię: maciej
- Auto: zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ja mam do wymiany poduszki 1.8 benzyna, latem po wymianie części zawieszenia słyszałem takie delikatne głuche stukanie przy skręcaniu i przy zmianie biegów na wyższe, ostatnio doszły lekkie wibracie przy wstecznym, oraz jak auto stoi pod górkę - przód auta jest podniesiony to przy uruchomianiu silnika również słychać wibracie, teraz auto jest w warsztacie mechanik ma na to zwrócić uwagę, mam wyciek z chodniczki oleju i ślizgające się sprzęgło