Dab+

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
tomek8308
Bywalec
Imię: Tomasz
Auto: Zafira C 1.6CDTI
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B16DTH

Dab+

#1 Post autor: tomek8308 »

Witam.
Od pewnego czasu zawieszał mi się Dab w Navi950 teraz niestety zupełnie przestał działać pojechałem do mechanika odczyt błędów ujawnił uszkodzenie modułu ale mechanik nie wie gdzie się znajduje. Czy ktoś na forum działał coś przy module Dab i może podać jego lokalizację - zanim rozbiorę pół samochodu.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc.
piciak
Przeglądacz
Imię: Patryk
Auto: Zafira
Model: C
Oznaczenie silnika: A14net
#2 Post autor: piciak »

Szukaj tu

Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
Swoją drogą to ile konkretnych stacji odbierasz? Jak działa oprócz stacji typu zapytaj dziurę"chopin"
Załączniki
271705 (1).png
tomek8308
Bywalec

#3 Post autor: tomek8308 »

Dzięki za odpowiedź.
Ze schematu wynika że moduł siedzi w podsufitce trochę to dziwne ale cóż - można by go było go sobie szukać.
Co do stacji to szału nie ma - w Warszawie maksymalnie zaprogramował mi 24 stacje z czego 2 nie działały - tutaj nie mogę się zbytnio wypowiedzieć bo nie wiem czy moduł szwankował od dawna czy padł dopiero teraz - często miałem przerwy w nadawaniu?
Ze stacji nic konkretnego wszystkie programy Polskiego Radia - najbardziej znane radio z Torunia jak by miało nie być. Trochę brzdąkania, a z bardziej konkretnych stacji to z tego co pamiętam RDC, Eska, RMF i ostatnio chyba pojawiła się jeszcze Z-ka. Jedyne co to bardzo czysty dźwięk. Może w końcu to trochę rozbudują przed cyfrówką jest przyszłość tylko na razie ta przyszłość kończy się 50 Km od Warszawy - lekka żenada.
Jeszce raz dzięki.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#4 Post autor: KIT GTO »

źle odczytałeś, jest po prawej stronie za schowkiem ;-)
tomek8308
Bywalec

#5 Post autor: tomek8308 »

Tak dzięki doszedłem do tego trochę później bo podsufitka mi nie pasowała dab już naprawiony - uszkodzony przewód. Dzięki.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2019, 13:23 przez tomek8308, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”