[A] Adam88 - Zefir Ultra Blue 1.6 LPG 2004r.
- Adam88
- Bywalec
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira 1.6 Pb/LPG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Dawno nic nie pisałem, a w sumie pisałem tylko posty znikły z przyczyn technicznych z forum ;/ . Ale trochę się działo i w sumie dalej się dzieje.
Zmieniłem fabryczne radyjko na radio Pioneer z bursztynowym podświetleniem pod resztę oświetlenia w kabinie.
Wymienione wszystkie przewody hamulcowe na miedziane, w tym miesiącu wpadną nowe tarcze plus klocki hamulcowe.
Udało mi się zregenerować mechanizm wycieraczek, śmigają jakby miało je wyrwać z trzpieni hehe.
Trochę gratów czeka na montaż na cieplejsze dni.
Wpadł już także setup zimowy, także zima może już przyjść XD.
Zmieniłem fabryczne radyjko na radio Pioneer z bursztynowym podświetleniem pod resztę oświetlenia w kabinie.
Wymienione wszystkie przewody hamulcowe na miedziane, w tym miesiącu wpadną nowe tarcze plus klocki hamulcowe.
Udało mi się zregenerować mechanizm wycieraczek, śmigają jakby miało je wyrwać z trzpieni hehe.
Trochę gratów czeka na montaż na cieplejsze dni.
Wpadł już także setup zimowy, także zima może już przyjść XD.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2019, 17:43 przez Adam88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adam88
- Bywalec
W temacie cicho sza, musimy przezimować zimę, niema jak działać, tym bardziej, że wszystkie mody robione pod chmurką. W głowie już nowe pomysły i plany, ale to dopiero na wiosnę. A przynajmniej jak się ociepli.
Ale mam pytanie dla speców odnośnie zderzaka przedniego, jeśli wymienię samą kratkę zderzaka przód na taką z wersji z halogenami, bez problemu ją połączę i zamontuje halogeny ?? Czy ma znaczenie rok produkcji dawcy ??i I najważniejsze czy da się tak zrobić ??. Ciężko znaleźć zderzak w moim kolorku z halogenami , albo uszkodzone bardzo albo miliony monet.
Ale mam pytanie dla speców odnośnie zderzaka przedniego, jeśli wymienię samą kratkę zderzaka przód na taką z wersji z halogenami, bez problemu ją połączę i zamontuje halogeny ?? Czy ma znaczenie rok produkcji dawcy ??i I najważniejsze czy da się tak zrobić ??. Ciężko znaleźć zderzak w moim kolorku z halogenami , albo uszkodzone bardzo albo miliony monet.
- Adam88
- Bywalec
Witam po zimowej przerwie, budzimy się hehe, chociaż cały ten koronawirus krzyżuje mi tu plany. Ale działamy najważniejsze wpadły nowe lacie letnie Autogreen-y . Stare nadawały sie już conajwyżej do kontenera na odpady i tam zostały odwiezione. W okresie zimowym zamontowany podłokietnik niefabryczny, dedykowany, odrazu lepszy komfort jazdy. Wpadły także kierunki silver. Akuś doczekał sie także pokrowca, a maska oryginalnego wygłuszenia. Plus pewnie znalazło by się jeszcze parę drobnostek. W weekend postaram się jakąś foto relacje zrobić.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Na zdjęcia czekamy bo bez foto się nie liczy
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Adam88
- Bywalec
Obiecane kilka fotek.
Lampka także mega, można teraz w miarę dyskretne światło sobie oświecić, a nie całą latarnie hehe.
Muszę jeszcze podmienić żarówki na led-y.
Jeszcze daszki podświetlane czekają na montaż, oraz w planach lusterko fotochromatyczne, ale potrzebował bym z tym raczej czyjejś pomocy, kto już ogarniał takie lusterko, kwestia poprawnego podłączenia.
Podłokietnik według mnie mega wygodny, i przedewszystkim wygląda jakby był fabryczny.
Wygłuszenie też udało się dorwać w idealnym stanie, a nie jakieś powygryzane XD.
Muszę jeszcze znaleźć, te odbojniki, pianki z maski, moje już nadają się do kosza.
Na auto wpadła jeszcze metalowa tylna wycieraczka, bo oryginalna plastikowa to już dramat, opadnięta.
Lampka także mega, można teraz w miarę dyskretne światło sobie oświecić, a nie całą latarnie hehe.
Muszę jeszcze podmienić żarówki na led-y.
Jeszcze daszki podświetlane czekają na montaż, oraz w planach lusterko fotochromatyczne, ale potrzebował bym z tym raczej czyjejś pomocy, kto już ogarniał takie lusterko, kwestia poprawnego podłączenia.
Podłokietnik według mnie mega wygodny, i przedewszystkim wygląda jakby był fabryczny.
Wygłuszenie też udało się dorwać w idealnym stanie, a nie jakieś powygryzane XD.
Muszę jeszcze znaleźć, te odbojniki, pianki z maski, moje już nadają się do kosza.
Na auto wpadła jeszcze metalowa tylna wycieraczka, bo oryginalna plastikowa to już dramat, opadnięta.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2020, 14:54 przez Adam88, łącznie zmieniany 2 razy.
- Adam88
- Bywalec
Wojti dzięki, lista sie wydłuża, jeszcze jedne mody nieskończone a w planach już kolejne.
Melondy tak schowek z Vectry, praktyczny np na okulary słoneczne.
Melondy tak schowek z Vectry, praktyczny np na okulary słoneczne.
- Adam88
- Bywalec
I Zefir doczekał się wreszcie kompletu schowek plus słoneczka z Omegi . Także komplet oświetlenia wnętrza, można powiedzieć. Części długo leżały i czekały, aż teraz mnie naszło, żeby wreszcie to zamontować /
Niestety czeka mnie jeszcze wymiana podsufitki, albo oklejenie mojej nowym materiałem. Powód: materiał się odkleja ;(
Niestety czeka mnie jeszcze wymiana podsufitki, albo oklejenie mojej nowym materiałem. Powód: materiał się odkleja ;(
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2020, 22:58 przez Adam88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Schowek to jest z vectry jak miałem omege to też myślałem nad takim "kurnikiem", fajne mody
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Adam88
- Bywalec
Tak zgadza się schowek z vectry już był wcześniej, teraz dołożyłem daszki z omegi, a nawiasem mówiąc schowek praktyczny na okulary słoneczne Dzięki.
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zafira B by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928
- Gregor1987
- Mieszkaniec
- Imię: Aga & Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B OPC 2.0 Turbo
- Model: ZB