Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Arwee pisze: ↑04 lis 2019, 18:14
Witam zapala mi sie blad p0606 w zafira a 2004 2.0 dti samochód nie pali a kreci jaka moze byc przyczyna dodam ze przy odpalaniu zapala sie wentylator od klimatyzacji i kontrola trakcji na desce z abs pozniej po przekreceniu drugi raz kluczyka wentylator gasnie
0606 Wewnętrzny moduł kontroli sterownika - uszkodzenie procesora
rafi7404 pisze: ↑13 paź 2019, 18:20
Witam. Wczoraj wyskoczył mi kody błędów:
20102
20402
20302
20202
Zocha umarła.... Rozrusznik kręci silnik nie odpala.
Może ktoś coś podpowie...
Zafira B Z18XER
3 pierwsze błędy były u mnie.
Ja na razie nic z tym nie robiłem, bo nie mam żadnych kłopotów. Zafira odpala i śmiga aż miło. Czytałem, że u Ciebie przy tych błędach nie chciała odpalić. Możesz opisać co się działo i jak przebiegła naprawa?
szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi. W mojej Zafirze co 2-3 tygodnie pojawia się błąd P1101 (odczytane OpComem). Nie ma żadnych dodatkowych objawów, moc, spalanie wszystko OK. Wujek Google mówi, że to błąd przepływomierza. Pierwszy raz pojawił się 2 dni po serwisie w autoryzowanym salonie (był wymieniany filtr powietrza, olej filtr kabinowy, płyn hamulcowy - standardowy przegląd). W necie głównie kojarzony jest z silnikami turbodoładowanymi i problemami z przepustnicą lub kolektorem dolotowym - zabrudzenia. Auto ma jakieś 60000 tys. 90% przebiegu po mieście.
Czy ktoś z was potrafi mnie naprowadzić gdzie szukać problemu - czujnik, przepustnica, kolektor ... będę wdzięczny za jakieś sugestie.
Witam forumowiczów , kupiłem zośkę 2007r 18.b/g 140 km z18xer , wymieniłem głowice bo powypalane były gniazda zaworowe i popękane prowadnice a głowica nie nadawała się do naprawienia planowania.auto jeździ super ale po miesiącu zapaliła się kontrolka silniczek na desce rozdzielczej i po wypedalowaniu wyskoczył błąd ecn 04205a, a w tabeli nie mogę znaleźć, pomożecie z góry dzięki i pozdrawiam
Kris1981 pisze: ↑14 sty 2020, 20:51
Witam forumowiczów , kupiłem zośkę 2007r 18.b/g 140 km z18xer , wymieniłem głowice bo powypalane były gniazda zaworowe i popękane prowadnice a głowica nie nadawała się do naprawienia planowania.auto jeździ super ale po miesiącu zapaliła się kontrolka silniczek na desce rozdzielczej i po wypedalowaniu wyskoczył błąd ecn 04205a, a w tabeli nie mogę znaleźć, pomożecie z góry dzięki i pozdrawiam
0420 Sprawność katalizatora (rząd cylindrów 1) za mała
Podpiąć pod komputer i zobaczyć parametry sond i przeplywki. Możesz najpierw wyskoczyć na trasę i przegonić auto (słyszałem że na benzynie o większej liczbie oktanow jest lepiej)
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
browar340 pisze: ↑06 lut 2020, 16:34
witam.moja zośka zaczęła nagle przerywać podczas jazdy i sprawdziłem mam wywalone błędy :
63802
63804 proszę o rozszyfrowanie