[B] dzienne światła LED
[B] dzienne światła LED
Czy ktoś próbował założyć światła dzienne LED w Zafirze B w miejscu gdzie są zaślepki halogenów ? Ja sobie na Allegro upatrzyłem takie ale niestety nie ma tego jak przymocować bez "prucia" zaślepek
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 00:08 przez ronin, łącznie zmieniany 1 raz.
w niemczech widzialem te same za 119EUR (w ATU)
problem w tym ze zaden serwis ASO w polsce i w DE z ktorym rozmawialem nie chcial sie podjac isnstalacji ze wzgledu na CAN
ja sobie upatrzylem LEDy z nowego mercedeca
co ciekawe na ulicy coraz czesciej widze astry H z lampami w ktorych sa diodowe swiatla do jazdy dziennej (chyba ze to postojowki), ale nie moge nigdzie upolowac takich kloszy do kupienia...
BTW przygladnij sie najnowszym LEDom dziennym helli, sa quasi flexi
problem w tym ze zaden serwis ASO w polsce i w DE z ktorym rozmawialem nie chcial sie podjac isnstalacji ze wzgledu na CAN
ja sobie upatrzylem LEDy z nowego mercedeca
co ciekawe na ulicy coraz czesciej widze astry H z lampami w ktorych sa diodowe swiatla do jazdy dziennej (chyba ze to postojowki), ale nie moge nigdzie upolowac takich kloszy do kupienia...
BTW przygladnij sie najnowszym LEDom dziennym helli, sa quasi flexi
Ja tez sie na takie napalilem i zalozylem .w prawdzie mam helogeny ale jeszcze jest sporo miejsca.Najwiekszy problem jest z montazem i trzeba wycinac i tu natrafiamy na nowy problem Nasze zderzaki sa mocno "wywiniete" i nie idzie ustawic swiatel tak zeby swiecily prosto .Nawet montujac je lekko po skosie ,co traci na estetyce , to i tak nie osiagniemy oczekiwanego efektu.A co do CAN to nie ma zadnego problemu jedyne co to ciezko podlaczyc.Widzialem ze sprzedaja swiatla Led z kontem 15 stopni ale i tak mi sie wydaje ze nie bedzie to wystarczajace
To faktycznie jest problem bo te listwowe mają za mały kąt dla zderzaka w Zafirze. Albo będą świecić w bok albo wystawać poza obrys zaślepki - tak czy inaczej zonk. Myślałem o kupnie zaślepek z otworami na halogeny i okrągłych LED-ów ale coś mi się wydaje że to i tak będzie rzeźbienie w gównie . Zamysł był taki żeby kupić coś lepszego niż chińszczyzna a poza Philips-em jest tylko HELLA która jest bardzo droga. 700-800 PLN + montaż to muszę kilka dobrych lat jeździć żeby się kalkulowałoparyzanin pisze:Ja tez sie na takie napalilem i zalozylem .w prawdzie mam helogeny ale jeszcze jest sporo miejsca.Najwiekszy problem jest z montazem i trzeba wycinac i tu natrafiamy na nowy problem Nasze zderzaki sa mocno "wywiniete" i nie idzie ustawic swiatel tak zeby swiecily prosto .Nawet montujac je lekko po skosie ,co traci na estetyce , to i tak nie osiagniemy oczekiwanego efektu.A co do CAN to nie ma zadnego problemu jedyne co to ciezko podlaczyc.Widzialem ze sprzedaja swiatla Led z kontem 15 stopni ale i tak mi sie wydaje ze nie bedzie to wystarczajace
Widziałem tą aukcję ale zakrzywione się nie sprawdzą - wystarczy zobaczyć na tego Fiata. Zderzak ma zaokrąglony a w Zafirze jest ścięty pod ostrzejszym kątem. Poza tym będą świecić trochę w bok no i wykonanie mi się nie podoba.Woytas pisze:ronin a sprawdzałeś TAKIE
skośne z kątem zakrzywienia 15 st.?
Znalazłem takie tylko ta cena poraża