[A] Błędna sygnalizacja "brake pad"
Moderator: Sebu$
-
kris
[A] Błędna sygnalizacja "brake pad"
Witam wszystkich.
Czy może ktoś mi podpowiedzieć dlaczego na komputerze pokazuje mi się błąd "brake pad" (zużyte klocki przednie) a w rzeczywistości klocki mam jakoś mniej niż połowę zużyte. Czy jest sposób aby skasować ten błąd by się nie pokazywał ?
Trochę z innej beczki też zapytam... Zafirke mam od niedawna, mam reflektory przeciwmgielne z przodu ale nie działają. Tzn naciskam przycisk i ani się nie zapalają ani nawet ikonka też się nie zapala. W tylnych jest OK. Bezpiecznik spr. też jest OK.
Czy może ktoś mi podpowiedzieć dlaczego na komputerze pokazuje mi się błąd "brake pad" (zużyte klocki przednie) a w rzeczywistości klocki mam jakoś mniej niż połowę zużyte. Czy jest sposób aby skasować ten błąd by się nie pokazywał ?
Trochę z innej beczki też zapytam... Zafirke mam od niedawna, mam reflektory przeciwmgielne z przodu ale nie działają. Tzn naciskam przycisk i ani się nie zapalają ani nawet ikonka też się nie zapala. W tylnych jest OK. Bezpiecznik spr. też jest OK.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kolego kris, odnośnie świateł przeciwmgielnych - aby je zapalić musisz spełnić następujące warunki:
- włączyć zapłon (kluczyk w poz. II)
- włączyć światła pozycyjne lub mijania
- nacisnąć przyciski świateł przeciwmgielnych - lewy lub prawy lub oba - zapalą się lampy odpowiednio przednie lub tylna lewa oraz kontrolki na tablicy rozdzielczej
wyłączenie zapłonu powoduje zgaszenie lamp przeciwmgielnych
- włączyć zapłon (kluczyk w poz. II)
- włączyć światła pozycyjne lub mijania
- nacisnąć przyciski świateł przeciwmgielnych - lewy lub prawy lub oba - zapalą się lampy odpowiednio przednie lub tylna lewa oraz kontrolki na tablicy rozdzielczej
wyłączenie zapłonu powoduje zgaszenie lamp przeciwmgielnych
-
dejna
dobra, to powiem Ci o klockach... jest taki kabelek, któy podłączony do klocków przekazuje sygnał o żużyciu. Jeżeli masz klocki bez wejścia na kabelek to wtedy będziesz miał cały czas info o zużyciu - w tym przypadku trzeba kabelek "zewrzeć" generalnie kiedyś w poprzedniej zafirce jak zmieniałem klocki to ten kabelek też zmieniali na nowy...
chyba, ze kabelek masz podłaczony, klocki "jeszcze są" - wtedy kabelek do zmiany
chyba, ze kabelek masz podłaczony, klocki "jeszcze są" - wtedy kabelek do zmiany
-
kris
Kolego MieHor jak włączyć światła to ja wiem tylko nie wiem czemu nie działają. A robię tak jak piszesz.
Dejna, jak zmieniałem koła dzisiaj to specjalnie się przyglądałem i jakiś kabelek dochodzi. taka kostka wtykowa żę tak to nazwę. Tylko nie wiem czy to nie od ABS jest czasem. A to klocki są jakieś specjalne dedykowane do modeli ktore mają czujnik ? Czymś się różnią czy to zależy od zacisku, a nie konkretnie od klocka.
Dejna, jak zmieniałem koła dzisiaj to specjalnie się przyglądałem i jakiś kabelek dochodzi. taka kostka wtykowa żę tak to nazwę. Tylko nie wiem czy to nie od ABS jest czasem. A to klocki są jakieś specjalne dedykowane do modeli ktore mają czujnik ? Czymś się różnią czy to zależy od zacisku, a nie konkretnie od klocka.
-
kris
-
dejna
-
kris
-
kris
-
dejna
tak najlepiej... jezeli kabelek przetarł się z jednej strony to pewniev z drugiej jest też w słabym stanie
http://www.allegro.pl/item695318528_czu ... ira_a.html
http://www.allegro.pl/item695318528_czu ... ira_a.html
-
scaniairizar
-
kris
-
scaniairizar
-
kris
Hmmm a wiecie jak wyjmuje się przekaźnik. Bo próbowałem wyciągnąć normalnie t. bezpiecznik i nie szło. Może za słabo - ale nie chciałem czegoś rozwalić. Może trzeba podważyć jakoś. Chodzi oczywiście o przekaźnik halogenów w skrzynce bezpieczników w środku.scaniairizar pisze:moze rzeczywiscie przekaźnik..