Z dodatkowych rzeczy zauważyłem, że wypalanie - a raczej dopalanie, bo wtedy jest bez sygnalizacji - nie występuje przy prędkości powyżej 90kmh.
ASO mówi że tak ma być...
Moderator: Sebu$
1. OBDLink MX426101 (STN1150 chipset), mercedes wśród skanerów, drogi ale wart swojej ceny 2. Veepeak OBDCheck BLErafal033 pisze: 07 lis 2019, 08:54 Witam. Kupował ktos ostatnio ELM do tej aplilacji i moglby polecić bo jest tego sporo na rynku ?
Mają rację, może tak być jeśli ostatnie wypalanie było zrobione delikatnie tzn. kiedy byly spełnione następujące warunki:
Film i zasada działania dotyczyły silnika 2.0CDTI,być może w przypadku 1.6 inaczej to działa.emzet pisze: 05 gru 2019, 21:16 Wszystko w tym rozumowaniu byłoby ok, gdyby nie kilka spraw.
Ostatnio byłem na przeglądzie okresowym, wydruk z DPF wskazywał zapełnienie ok 60%. Odebrałem auto i po przejechaniu po mieście 20km załączyło się wypalanie. Wróciłem do serwisu gdzie sprawdzili stan zapełnienia - kilka % mniej.
A dawanie w palnik na autostradzie nie daje rady - wypalanie wyłącza się przy większym obciążeniu. Wypala się do max 90-100km. Nie raz miałem sytuację gdzie po długiej jezdzie autostradą (300-500km) z prędkościami 140-160kmh wypalanie rozpoczynało się po wjezdzie do miasta.
A ostatnie przebiegi pomiedzy wypaleniami przy jezdzie tylko w mieście to 20km. Nie będę zakładnikiem samochodu.
ps silnik 1,6 cdti - aplikacja nie dziala