problem ze światłem mijania
Może komuś to pomoże: auto opel corsa d. Objaw brak jednego z świateł mijania, przy włączonym zapłonie również po tej samej stronie gdzie jest brak światła mijania świecenie ciągłe kierunkowskazu, przy włączeniu świateł awaryjnych kierunki migają prawidłowo.
Przyczyna usterki: w kostce bezpośrednio przy żarówce oderwany jeden z kabelków, (z jednej strony są dwa kabelki z drugiej jeden) podłączanie tego kabelka rozwiązało problem.
Przyczyna usterki: w kostce bezpośrednio przy żarówce oderwany jeden z kabelków, (z jednej strony są dwa kabelki z drugiej jeden) podłączanie tego kabelka rozwiązało problem.
-
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: CDTI
Nie działają mi wszystkie prawe przednie światła (poza kierunkowskazem).
Tylne światła po obu stronach bez uwag.
Czy to kwestia wymiany żarówek czy inne?
Proszę o pomoc.
Dziękuję,
Nie działają mi wszystkie prawe przednie światła (poza kierunkowskazem).
Tylne światła po obu stronach bez uwag.
Czy to kwestia wymiany żarówek czy inne?
Proszę o pomoc.
Dziękuję,
Ostatnio zmieniony 08 paź 2019, 18:30 przez Zifio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ja preferuję zdjęcie filtra powietrza i mieć swobodny dostęp
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
- Mieszkaniec
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Hej
U mnie występuje problem z lewym palnikiem xenonowym - światło mijania. Szczególnie jak jest wilgotno to nie chce się załączyć.
Mam światła ustawione w trybie auto i aby załapał to muszę ze 2-3 razy auto zgasić i zapalić silnik aby lewy palnik się odpalił. Czasem zdarzy się, że prawe światło mijania w trakcie jazdy zgaśnie, ale wystarczy, że zgaszę i zapalę silnik ponownie i się załącza. W lato gdy jest sucho problem nie występuje.
Od czego zacząć zabawę w detektywa? Co zdemontować, gdzie zajrzeć, co przeczyścić zanim oddam do elektryka?
U mnie występuje problem z lewym palnikiem xenonowym - światło mijania. Szczególnie jak jest wilgotno to nie chce się załączyć.
Mam światła ustawione w trybie auto i aby załapał to muszę ze 2-3 razy auto zgasić i zapalić silnik aby lewy palnik się odpalił. Czasem zdarzy się, że prawe światło mijania w trakcie jazdy zgaśnie, ale wystarczy, że zgaszę i zapalę silnik ponownie i się załącza. W lato gdy jest sucho problem nie występuje.
Od czego zacząć zabawę w detektywa? Co zdemontować, gdzie zajrzeć, co przeczyścić zanim oddam do elektryka?
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Z tego co wiem to w przetwornicy zbiera sie woda, wystarczy ja wylac i oszuszyc od srodka a pozniej dodatkowo ją uszczelnić. Tylko przy demontażu nie odwracaj jej do góry nogami bo może się zepsuć
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)