Żarówki LED HIR2
- Tomek-77
- Przeglądacz
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira Tourer
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B16DTH
Żarówki LED HIR2
Hej, chciałbym zmienić żarówki halogenowe HIR2 na LED. Czy ktoś zmieniał, co polecacie, jakie doświadczenia.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Bez homologacji ani rusz a takowej nie ma , druga sprawa ja będziesz jechał w deszczu a nie daj Boże we mgle to je sam wyrwiesz z lamp , a ile będzie przy tym przekleństw fiu fiu.
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- Tomek-77
- Przeglądacz
Homologację zostawmy, bo to tylko papier, za który trzeba słono zapłacić. Nawet światowy producent Philips ma w swojej ofercie żarówki HIR2 LED PHILIPS X-tremeUltinon, które także nie mają homologacji. Niestety ich cena jest dość zaporowa.
Piszesz o niskiej jakości bo wiesz z doświadczenia czy słyszałeś "gdzieś". Jeżdżę innym autem z ledami i świecą rewelacyjnie... a homologacja, to tak jak napisałem na początku.
Poza tym, jak ze wszystkim, są żarówki słabej jakości i dobrej, a wybór HIR2 w ChRL jest duży. Może ktoś ma inne doświadczenia?
Piszesz o niskiej jakości bo wiesz z doświadczenia czy słyszałeś "gdzieś". Jeżdżę innym autem z ledami i świecą rewelacyjnie... a homologacja, to tak jak napisałem na początku.
Poza tym, jak ze wszystkim, są żarówki słabej jakości i dobrej, a wybór HIR2 w ChRL jest duży. Może ktoś ma inne doświadczenia?
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Mam wieloletnie doświadczenie z ledami i wolę po wielokroć halogen przed wszystkim szerszy kąt widzenia
- Tomek-77
- Przeglądacz
Ale po co ta mowa nienawiści? Pytam o ledy, bo mam doświadczenia z Toyoty, która jest na fabrycznych ledach i świeci o niebo lepiej niż halogen. Nikt "długich" nie włącza... i skąd pewność, że będzie oślepiać skoro nikt nic konkretnego nie napisał (np. kupiłem takie a takie żarówki i był chłam)? Ledy to już teraźniejszość i jakość produktów z dnia na dzień się poprawia. Ja w domu używam żarówek led zamiast halogenów (łazienka, korytarz, kuchnia) i porównując te, które kupiłem 11 lat temu do tych co można kupić dziś, to zupełnie inna bajka (i jakościowa i cenowa-dziś taniej)
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Mgłę przebija światło żółte zaś deszcz fiolet najlepsze żarówki jakie miałem to Philips Allweather H4 żaden LED ich nie pobije ,miałem okazję jechać autem z Ledami projekcyjnymi ( wolał bym przenocować i ruszyć rano niż się męczyć i narażać )
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
To nie jest mowa nienawiści ledy są fajne u mnie w domu też zakładam gdzie mogę ale w w aucie to inna bajka ktoś kiedyś wymyślił ATEST i myślę że miał powód wyobrażasz sobie wolną amerykankę i każdy wkładał by tam co chciał trupy padały by gęsto bo albo Ty byś kogoś nie widział albo Ciebie by nie widzieli oślepieni Twoimi światłami , więc po to jest atest i tego się trzymajmyTomek-77 pisze: ↑10 sty 2020, 13:39 Ale po co ta mowa nienawiści? Pytam o ledy, bo mam doświadczenia z Toyoty, która jest na fabrycznych ledach i świeci o niebo lepiej niż halogen. Nikt "długich" nie włącza... i skąd pewność, że będzie oślepiać skoro nikt nic konkretnego nie napisał (np. kupiłem takie a takie żarówki i był chłam)? Ledy to już teraźniejszość i jakość produktów z dnia na dzień się poprawia. Ja w domu używam żarówek led zamiast halogenów (łazienka, korytarz, kuchnia) i porównując te, które kupiłem 11 lat temu do tych co można kupić dziś, to zupełnie inna bajka (i jakościowa i cenowa-dziś taniej)
czesiek_ze