[A] Problemy z kluczykami - programowanie, kodowanie, dorabianie

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Andreas34
Świeżak
Model:

[A] Problemy z kluczykami - programowanie, kodowanie, dorabianie

#1 Post autor: Andreas34 »

Witam, czy oprócz ASO gdzieś jeszcze w województwie śląskim można dorobić kluczyk z pilotem i z immo?? Jakie są koszty takiego dorobienia?? Jeżeli można to proszę o adresy..

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 04 mar 2018, 20:08 przez Rybka, łącznie zmieniany 2 razy.

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Wiem że to już nie śląskie ale za około 380zł dorobisz w Krakowie. Poszukaj na google punktów dorabiających klucze powinieneś coś znaleźć ze swoich okolic.
We Wrocławiu gościu dorabiający klucze krzykną mi więcej niż ASO, ale nie czekasz na docięcie klucza tylko masz od ręki

Andreas34
Świeżak
Model:

#3 Post autor: Andreas34 »

Dziękuję za odpowiedź, nie miałem czasu pogooglować ale widzę że mnie to nie minie

pozdrawiam

Andreas34
Świeżak
Model:

#4 Post autor: Andreas34 »

Jeżeli kupiłbym coś takiego: http://moto.allegro.pl/item995437235_kl ... _opel.html , i dorobił osobno grot wg mojego klucza, to da się przeprogramować imo i centralny?

lukaszek_0583

#5 Post autor: lukaszek_0583 »

Andreas34 pisze:Witam, czy oprócz ASO gdzieś jeszcze w województwie śląskim można dorobić kluczyk z pilotem i z immo?? Jakie są koszty takiego dorobienia?? Jeżeli można to proszę o adresy..

pozdrawiam
ja mam namiary na kolesia z rudy śląskiej, dorabia kluczyk w cenie ok 400 zł, ale to chyba cena zbyt duża, w aso podobie biorą, jak chcesz to ci dam

Andreas34
Świeżak
Model:

#6 Post autor: Andreas34 »

Cena może ta sama, ale czas pewnie krószy. W ASO klucz przyjedzie z Niemiec. Poproszę o namiary na tego gościa z Rudy.

dziękuję

lukaszek_0583

#7 Post autor: lukaszek_0583 »

Andreas34 pisze:Cena może ta sama, ale czas pewnie krószy. W ASO klucz przyjedzie z Niemiec. Poproszę o namiary na tego gościa z Rudy.

dziękuję
dorobienie w rudzie numer tel. 606754043 , czwartki jest dostepny w swietwochlowicach u elektryka na wojska polskiego

Andreas34
Świeżak
Model:

#8 Post autor: Andreas34 »

chciałbym ponowić pytanie czy da radę przeprogramować centralny i immo w takim kluczu http://moto.allegro.pl/item1014805107_k ... _opel.html do innego auta

pozdrawiam

KOPERNIK

#9 Post autor: KOPERNIK »

Witam. Mam taki mały problem z moim kluczykiem gdyż wciąż się rozkodowuje. Po ponownym zakodowaniu go w stacyjce zamknie max ze 3 razy i znów rozkodowany, nie ukrywam że zaczyna mnie to :evil: ale może koledzy pomogą i dadzą dobrą radę i sprawę się naprawi???

co z tym zrobić poradźcie..?
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 18:50 przez KOPERNIK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec
Imię: Jarek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: Z16XE

#10 Post autor: dzarko »

Nie miałem tego, ale może zmień baterię, może jest już słaba i nie podtrzymuje układów.
Błękitna Zocha z Białołęki
Obrazek

KOPERNIK

#11 Post autor: KOPERNIK »

dzarko pisze:ale może zmień baterię
bateria została zmieniona dwukrotnie i dzieje mi się to samo co najdziwniejsze w obu pilotach :(

pozdrawiam

Anony Mous

#12 Post autor: Anony Mous »

Może to nie wina pilotów a immo w aucie ??
Próbowałeś wylogować oba piloty i potem ponownie zalogować ??

KOPERNIK

#13 Post autor: KOPERNIK »

Może to nie wina pilotów
jakieś wyjaśnienie???
tEREk pisze:immo
mam tylko w kluczyku
Próbowałeś wylogować oba piloty i potem ponownie zalogować ??
to operacja była robiona już kilkunastokrotnie robiona...

sam nie wiem co z tym począć a może podjechać do ASO i zapytać co z tym zrobić?

Awatar użytkownika
jarojk
Bywalec
Imię: Jarek
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Enjoy
Model: zb
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#14 Post autor: jarojk »

ja miałem u siebie w jednym z kluczyków lekko rozlutowane złącze od baterii w kluczyku, identyczne zachowanie jak opisane - częste rozkodowywanie - rozbierz kluczyk i sprawdz (możesz mieć tak w obydwóch...)

darkp1

#15 Post autor: darkp1 »

Dokładnie tak jak kolega jarojk, pisze. Gniazdo baterii może być rozlutowane, wtedy będą takie efekty. To zazwyczaj przyczyna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”