Centrala GM Warszawa - potwierdzenie napraw gwarancyjnych
Moderator: Tunio999
Dodzwoniłem się.
Pan jest cool.
Ale dodzwonić się jest czasami ciężko.
Ostatnio mi się całymi dniami nie udawało, więc spisałem sobie z boczku i wysłałem zbiorowego maila.
Odpisała panie. Oj nie cool nie cool
" Prosze Pana,
nie rozumiem Panskiej prosby. Sa to samochody uzywane, wiec na temat ich stanu
prosze pytac dotychczasowych uzytkownikow/wlascicieli tych aut.
Aktualny stan techniczny tych aut mozna sprawdzic w dowolnym serwisie Opla
rowniez przy udziale wlasicieli.
Z uwagi na koniecznosc respektowania poufnosci danych, jakiekolwiek
informacje na temat historii samochodow moga byc ewentualnie udzielane ich wlascicielom.
Z powazaniem "
na moje tłumaczenia, że chodzi o przebieg podczas ostatniego zarejestrowanego przeglądu
"Prosze Pana,
z uwagi na fakt, ze dane systemowe moga dotyczyc danych sprzed 2 do 3 lat,
informacja o ich przebiegach nie bedzie wlasciwa podstawa do podjecia decyzji zakupowych.
Przykro mi, ze nie moge pomoc w tej sprawie.
W razie dalszych pytan, prosze o telefon.
Pozdrawiam"
Chyba jakoś zle zacząłem. Teraz to już mi nic mądrego nie odpisze, więc pozostał mi Pan.
Mam jednak pytanko do Was.
Czy możliwe jest że autko było serwisowane w ASO a GM PL nie ma o tym informacji w bazie ? Czy luki dotyczą jakiś konkretnych krajów, czy oni raz na 2-3 lata update robią ? O co biega ? Znalazłem autko z 2008 które nie miało u nich zarejestrowanych wpisów wcale, a przecież warunki gwarancji pewnie ze 3 wizyty w początkowym okresie wymuszają.
pozdrawiam
Michał
Pan jest cool.
Ale dodzwonić się jest czasami ciężko.
Ostatnio mi się całymi dniami nie udawało, więc spisałem sobie z boczku i wysłałem zbiorowego maila.
Odpisała panie. Oj nie cool nie cool
" Prosze Pana,
nie rozumiem Panskiej prosby. Sa to samochody uzywane, wiec na temat ich stanu
prosze pytac dotychczasowych uzytkownikow/wlascicieli tych aut.
Aktualny stan techniczny tych aut mozna sprawdzic w dowolnym serwisie Opla
rowniez przy udziale wlasicieli.
Z uwagi na koniecznosc respektowania poufnosci danych, jakiekolwiek
informacje na temat historii samochodow moga byc ewentualnie udzielane ich wlascicielom.
Z powazaniem "
na moje tłumaczenia, że chodzi o przebieg podczas ostatniego zarejestrowanego przeglądu
"Prosze Pana,
z uwagi na fakt, ze dane systemowe moga dotyczyc danych sprzed 2 do 3 lat,
informacja o ich przebiegach nie bedzie wlasciwa podstawa do podjecia decyzji zakupowych.
Przykro mi, ze nie moge pomoc w tej sprawie.
W razie dalszych pytan, prosze o telefon.
Pozdrawiam"
Chyba jakoś zle zacząłem. Teraz to już mi nic mądrego nie odpisze, więc pozostał mi Pan.
Mam jednak pytanko do Was.
Czy możliwe jest że autko było serwisowane w ASO a GM PL nie ma o tym informacji w bazie ? Czy luki dotyczą jakiś konkretnych krajów, czy oni raz na 2-3 lata update robią ? O co biega ? Znalazłem autko z 2008 które nie miało u nich zarejestrowanych wpisów wcale, a przecież warunki gwarancji pewnie ze 3 wizyty w początkowym okresie wymuszają.
pozdrawiam
Michał
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Też dodzwoniłem się w sprawie 2 Zosiek, bardzo miły Pan po podaniu nr VIN uprzejmie odpowiadał, że może udzielić info tylko czy, kiedy i przy jakim stanie licznika była zarejestrowana ostatnia naprawa gwarancyjna, resztę danych może uzyskać tylko właściciel na podstawie dokumentu własności (np. dowodu rej.), w jednym przypadku udało mi się uzyskać info o koszcie naprawy, ale Pan już nie chciała zdradzić czego dotyczyła naprawa. Jeśli zdobędzie się chociaż taką informację to można ocenić czy podany przebieg uprawdopodobnia aktualny stan licznika.
ja jak kiedyś dzwoniłem to tez tylko dostałem odpowiedź:
Pan z GM może udzielić mi tylko informacji przy jakim stanie licznika była zarejestrowana ostatnia naprawa gwarancyjna
PS. hehe ale było zdziwienie sprzedawcy który twierdził że jak on sprowadza auto z zagranicy to po wyglądzie wie ile auto ma przejechane, to mu grzecznie odpowiedziałem że przebieg widniejący na liczniku 133 kkm (w lipcu 2010) jest nieprawdziwy, bo auto w 2008 roku w kwietniu miało naprawę gwarancyjną i wtedy widniał przebieg 138 kkm
Pan z GM może udzielić mi tylko informacji przy jakim stanie licznika była zarejestrowana ostatnia naprawa gwarancyjna
PS. hehe ale było zdziwienie sprzedawcy który twierdził że jak on sprowadza auto z zagranicy to po wyglądzie wie ile auto ma przejechane, to mu grzecznie odpowiedziałem że przebieg widniejący na liczniku 133 kkm (w lipcu 2010) jest nieprawdziwy, bo auto w 2008 roku w kwietniu miało naprawę gwarancyjną i wtedy widniał przebieg 138 kkm
Tak, dzwoniłem dzisiaj kilkakrotnie i w końcu udało się. Odebrał miły Pan, który poinformował mnie, że (być może MOJA przyszła) Zafirka miała ostatnią naprawę 2008 roku przy przebiegu 112k. Informacja ta dużo mi nie pomogła, bo teraz ma dwa razy tyle przebiegu. Może mieć to realne przełożenie, ale równie dobrze coś tam mogło być zdjęte.
Ps. Wysłałem również maila do GM pod adres, który podała koleżanka Gosia. Adresik także działa, ale tam podali mi tylko info, że naprawy były robione w ASO Miniewski w Warszawie.
Trzeba będzie tam zadzwonić i coś więcej podpytać.
Ps. Wysłałem również maila do GM pod adres, który podała koleżanka Gosia. Adresik także działa, ale tam podali mi tylko info, że naprawy były robione w ASO Miniewski w Warszawie.
Trzeba będzie tam zadzwonić i coś więcej podpytać.
Wita,
To wam powiem jak mnie spławiła Pani Monika z GM (Oczywiście napisałem prośbę o info dot. napraw gwarancyjnych i jako zał. przesłałem scan dowodu rejestracyjnego i co mi odpisano):
"Szanowny Panie,
Pragniemy Pana poinformowac, iz informacje na temat przeprowadzanych napraw, moze Pan uzyskac w serwise gdzie byl naprawiany samochod, mozliwe rowniez jest sprawdzenie informacji na stronie www.autobaza.pl
z powazniem
Monika Wróbel"
Co radzicie robić dalej aby się coś dowiedzieć o mojej Zośce?
To wam powiem jak mnie spławiła Pani Monika z GM (Oczywiście napisałem prośbę o info dot. napraw gwarancyjnych i jako zał. przesłałem scan dowodu rejestracyjnego i co mi odpisano):
"Szanowny Panie,
Pragniemy Pana poinformowac, iz informacje na temat przeprowadzanych napraw, moze Pan uzyskac w serwise gdzie byl naprawiany samochod, mozliwe rowniez jest sprawdzenie informacji na stronie www.autobaza.pl
z powazniem
Monika Wróbel"
Co radzicie robić dalej aby się coś dowiedzieć o mojej Zośce?
Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Zafirmi. Nie ukrywam, że przy wyborze samochodu kierowałem się radami bardzo uprzejmego pana z centrali GM i radami tego forum. Kontakt nawiązałem przy pomocy poczty elektronicznej prosząc o pomoc i po jakimś czasie ten pan dzwonił. Dzięki tej pomocy uchroniłem się przed zakupem autka, które miało prawdopodobnie około 200 tys. km w"pamięci" Za udzieloną pomoc również tą drogą serdecznie dziękuję panu z centrali i Wszystkim tutaj piszącym