Witam.
Potrzebuję pomocy w sprawie wspomagania kierownicy. Otóż podczas wyjazdu nagle przestało działać wspomaganiem, po zajeżniu pod maskę okazało się że nie ma oleju do wspomagania w zbiorniczku, odrazu wróciłem do domu (około 10km). Na drugi dzień po oględzinach co mogło się stać, że brakło oleju okazało się, że jeden wąż od pompy jest dziurawy. Więc go wyciągnęłam i znajomy mechanik polecił mi firmę w okolicy, która mi zakuje te węże jak oryginalne, i tak zrobiłem. Po zamontowaniu wszystkiego i wlaniu nowego oleju, pompa zaczęła wydawać bardzo dziwne odgłosy jak w filmie poniżej
https://youtu.be/QmWh9EXP74Q
Myślicie że to może być wina tego że węże jednak nie są oryginalne tylko zakuwanie, czy pompa siada?
Głośna praca wspomagania
-
Shiver
Głośna praca wspomagania
Ostatnio zmieniony 02 lut 2020, 20:47 przez Shiver, łącznie zmieniany 1 raz.
-
leszek 997
Mam podobnie.
Myślę o wymianie łożysk w silniczku. Nie ma dokładnej instrukcji jak to zrobić w pompie ZF.
Wymiana płynu nie pomogła.
Ew. wymiana na regenerowaną lub używaną. Te numery OE są rożne.
Myślę o wymianie łożysk w silniczku. Nie ma dokładnej instrukcji jak to zrobić w pompie ZF.
Wymiana płynu nie pomogła.
Ew. wymiana na regenerowaną lub używaną. Te numery OE są rożne.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2020, 14:20 przez leszek 997, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Po zalani powinno się odpowietrzyć podnosząc przód auta by przednie koła były swobodne i na załączonym silniku dwa razy kierownicą w prawo i lewo
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253