[B] huubii - Zefir 1.9 CDTI 180KM Cosmo z Irokezem, 2007
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Dziękuję wszystkim za słowa uznania i otuchy [emoji846]
Zefir obecnie na wymianie eksploatacji oraz to co wyszło na diagnostyce [emoji848]
W międzyczasie doszedł zamówiony hak więc montaż w najbliższym czasie aby znalazł się także w dowodzie.
Dzisiaj też skonfigurowalem bez przygód moduł od kolegi Łukasza, ale nie mam jak na razie sprawdzić.[emoji2955]
Idą także do mnie zamówione ramki oraz naklejki.
Na chwilę obecną muszę zająć się wykańczaniem łazienki (nadchodzący weekend), poza tym pogoda nie dopisuje żeby coś przy aucie "podłubać".
Teraz tylko szukam ładnego koła, najlepiej z TPMS bo przy moich kołach albo dawno bateria do wymianę w czujnikach albo - czego się obawiam - brak ich w ogóle [emoji17]
Jak się zrobi cieplej to będę zabierał się do świateł dziennych, na chwilę obecną najbliżej mi do montażu w miejscu żarówki kierunkowskazu (wiem, brak homologacji) - bodajże kolega opelmen tak ma [emoji846]
Zefir obecnie na wymianie eksploatacji oraz to co wyszło na diagnostyce [emoji848]
W międzyczasie doszedł zamówiony hak więc montaż w najbliższym czasie aby znalazł się także w dowodzie.
Dzisiaj też skonfigurowalem bez przygód moduł od kolegi Łukasza, ale nie mam jak na razie sprawdzić.[emoji2955]
Idą także do mnie zamówione ramki oraz naklejki.
Na chwilę obecną muszę zająć się wykańczaniem łazienki (nadchodzący weekend), poza tym pogoda nie dopisuje żeby coś przy aucie "podłubać".
Teraz tylko szukam ładnego koła, najlepiej z TPMS bo przy moich kołach albo dawno bateria do wymianę w czujnikach albo - czego się obawiam - brak ich w ogóle [emoji17]
Jak się zrobi cieplej to będę zabierał się do świateł dziennych, na chwilę obecną najbliżej mi do montażu w miejscu żarówki kierunkowskazu (wiem, brak homologacji) - bodajże kolega opelmen tak ma [emoji846]
Ostatnio zmieniony 03 mar 2020, 17:07 przez huubii, łącznie zmieniany 2 razy.
Zafira B by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928
-
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line
Te czujniki w zafirach b nie są na baterie ciśnienie sprawdza czujnik abs możesz zakładać dowolne felgi nie ma to nic wspólnego z czujnikami ciśnienia powietrza także chyba coś jest innego do wymiany a najlepiej weź wyrównać powietrze we wszystkich kołach i przytrzymaj przycisk od ciśnienia przez 3 sekundy i zobacz czy nie zniknie błąd
Ostatnio zmieniony 03 mar 2020, 21:59 przez mlody17, łącznie zmieniany 1 raz.
- huubii
- Zafiromaniak
Dzięki za podpowiedź, wydawało mi się że gdzieś czytałem że są tam baterie. Jak będę miał auto to sprawdzę.mlody17 pisze:Te czujniki w zafirach b nie są na baterie ciśnienie sprawdza czujnik abs możesz zakładać dowolne felgi nie ma to nic wspólnego z czujnikami ciśnienia powietrza także chyba coś jest innego do wymiany a najlepiej weź wyrównać powietrze we wszystkich kołach i przytrzymaj przycisk od ciśnienia przez 3 sekundy i zobacz czy nie zniknie błąd
Nie, raczej bliżej Konina, Wrześni, Poznania [emoji6][emoji108]fredas pisze: Słupca niedaleko Człuchowa?
Ostatnio zmieniony 03 mar 2020, 22:10 przez huubii, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Są dwa rodzaje pomiaru ciśnienia w kolach:
1. System DDS który bierze info z czujniki w ABS
2. System TPMS który ma czujniki w każdej feldze
1. System DDS który bierze info z czujniki w ABS
2. System TPMS który ma czujniki w każdej feldze
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- huubii
- Zafiromaniak
No właśnie, i wydaje mi się że mam ten drugi, bo sprzedawca mówił że czujniki są (niby są [emoji848][emoji16], nie sprawdzałem) i że baterie do wymiany
Mam możliwość sprawdzenia, który system występuje? Prócz tego żeby odkręcać schowek (gdzieś czytałem na forum, że tak się znajduje "centralka" od TPMS)
Mam możliwość sprawdzenia, który system występuje? Prócz tego żeby odkręcać schowek (gdzieś czytałem na forum, że tak się znajduje "centralka" od TPMS)
Ostatnio zmieniony 04 mar 2020, 13:21 przez huubii, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Dzisiaj widziałem Zośkę, którą ktoś Ci sprzątnął sprzed nosa w Tłuszczu. Stała na parkingu obok mojej roboty. Możliwe nawet że to ktoś ode mnie z pracy.
- huubii
- Zafiromaniak
[emoji36][emoji2955]....mariusz131 pisze:Dzisiaj widziałem Zośkę, którą ktoś Ci sprzątnął sprzed nosa w Tłuszczu. Stała na parkingu obok mojej roboty. Możliwe nawet że to ktoś ode mnie z pracy. [emoji38]
Niech komuś służy [emoji3577][emoji4]
Bardziej boli że sprzedawca taki de..., wystarczyło dać znać wcześniej, że sprzedana a nie na miejscu..
Było minęło [emoji6]
Ostatnio zmieniony 04 mar 2020, 18:39 przez huubii, łącznie zmieniany 1 raz.
- huubii
- Zafiromaniak
Zefir jest już że mną, po wymianie filtrów, olejów, klocków z tyłu czyli cała eksploatacja, to co trzeba było [emoji846]
Na dzień dobry dostała nowe ramki, które przyszły już wcześniej [emoji16]
Zamontowałem hak, który przeszedł diagnostykę więc przy odbiorze dowody będzie legalnie wbity w dowód [emoji23]
Obecnie wykupiłem OC/AC[emoji857]
Zacząłem też zabawę z modułem, na razie się uczę ale z dpfem chyba jest coś nie tak, czyżby był wycięty?
Mam też problem bo mam ustawione żeby po zamknięciu kluczykiem auta było coming leaving home ale ni w ząb nie mogę tego uruchomić, nie wiem czy problemem nie jest system bezkluczykowy, muszę zgłębić temat modułu.
Zefir trochę brudny ale przyjdzie czas na niego
Poza tym mała wycieczka do Zielonej Góry i zakup jak na ostatnim zdjęciu [emoji3577][emoji16][emoji16]
Zefir jest już że mną, po wymianie filtrów, olejów, klocków z tyłu czyli cała eksploatacja, to co trzeba było [emoji846]
Na dzień dobry dostała nowe ramki, które przyszły już wcześniej [emoji16]
Zamontowałem hak, który przeszedł diagnostykę więc przy odbiorze dowody będzie legalnie wbity w dowód [emoji23]
Obecnie wykupiłem OC/AC[emoji857]
Zacząłem też zabawę z modułem, na razie się uczę ale z dpfem chyba jest coś nie tak, czyżby był wycięty?
Mam też problem bo mam ustawione żeby po zamknięciu kluczykiem auta było coming leaving home ale ni w ząb nie mogę tego uruchomić, nie wiem czy problemem nie jest system bezkluczykowy, muszę zgłębić temat modułu.
Zefir trochę brudny ale przyjdzie czas na niego
Poza tym mała wycieczka do Zielonej Góry i zakup jak na ostatnim zdjęciu [emoji3577][emoji16][emoji16]
Ostatnio zmieniony 13 mar 2020, 16:27 przez huubii, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)