Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
W jednym z postów na temat wyświetlacza ktoś pisał, że możliwa jest sytuacja, w której wtyczka od wyświetlacza mogła się poluzować. Orientuje się może ktoś,czy aby się do niej dostać wystarczy zdemontować radio, czy trzeba rozkręcić całą deskę ?
Możesz spróbować, ale trzeba też wyjąć kieszeń radia, jak masz delikatną rękę może Ci się uda dostać do wtyczki i ją sprawdzić, w przeciwnym wypadku czeka Cię demolka deski rozdzielczej.
czy sprawdzałeś to z włączoną i wyłączoną klimką ??
Tak. Fakt wczoraj rozgrzałem silnik i zeszło do 1,5 l/h ale przez chwilę, bez klimy, ale chyba powinno być poniżej 1l/h. Jak jadę i wrzucę na luz to spalanie rośnie do ok 12 l/100km
Dziś jadę w małą trasę więc będę obserwował.
Jak wasze MID-y w dieslach pokazują ?? Jakie spalanie macie przy ruszaniu ?? Bo u mnie dochodzi do max czyli ok 39 l/100km
Miałem naprawiany wyświetlacz. Gość przełożył całe bebechy od omego (nie wiem jaki silnik) i przylutował tylko kostkę z moim programem.
celius, kod jaki podałeś 003 dla Twojego silnika X20DTL jest prawidłowy pod warunkiem że masz założone opony o rozmiarze: 195/65 R15 lub 205/55 R16 (źródło: www.opel-infos.de - w ostatnim czasie podana strona nie chce się otwierać)
MieHor pisze:celius, kod jaki podałeś 003 dla Twojego silnika X20DTL jest prawidłowy pod warunkiem że masz założone opony o rozmiarze: 195/65 R15 lub 205/55 R16 (źródło: www.opel-infos.de - w ostatnim czasie podana strona nie chce się otwierać)
opony mam 195/65/15.
Trochę dziwi mnie to spalanie. Moja była astra 1.6 16V miała mniejsze wg. kompa.
Witam Wszystkich
ja u siebie mam taki zwykły wyświetlacz , pokazuje radiostację godzinę i temperaturę - wydaje mi się że to TID- ........ czy można to zamienić na tego waszego Mid-a coby spalanie pokazał itd. jakie mogą być przy tym komplikacje i czy to ma sens?
pozdrawiam T.
miałem w Astrze taki sam problem z MID'em. problemem jest taśma łącząca MID'a (przynajmnije tak było u mnie). Chodzi o to, że zamiast taśmy na klik jest na klej, co za tandeta.