Zafira A Z20LET

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
LordHannu
Świeżak
Imię: Artur
Auto: Opel Zafira OPC
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
#76 Post autor: LordHannu »

Odgrzeje trochę kotleta, nie udzielam się bardzo bo wszystko znajduje co trzeba😊ale były kiedyś tutorial z intercoolerem i filtrem jak zamontować, jakie długie rury, fi kąty etc. Ale wpisuje w wyszukiwarce i nie znajduje mi a kiedyś właśnie przeglądem to i teraz nie mogę znaleźć może ktoś linka podrzucić?

Dominik 93
Imię: Dominik
Auto: Opel Astra Bertone
Model: G
Oznaczenie silnika: Z20let

#77 Post autor: Dominik 93 »

Witam. Jestem tu nowy wiec jak cos robie zle to prosze o wyrozumialosc:)
A wiec...w czwartek wieczorem mialem wracac z warszawy do domu (350km) po odpaleniu silnika nie moglem ruszyc z miejsca bo gasla, bardzo wolno reagowala na gaz a pozostawiona na wolnych obrotach gasla co jakis czas i swiecilo autko z kluczykiem i autko w poslizgu.... Po 10 min zmarnowany wrocilem na mieszkanie znalazlem procedure samodiagnostyki i wrocilem sprawdzic bledy. Wymrugala mi 0310 po czym odpalilem kontrolki pogasly i samochod chodzil jak zawsze :)wrocilem do domu i nic juz sie jej nie dzialo... Ponizej wkleje kody bledow jakie zczytalem w domu:)
Mial ktos cos takiego? Bledy po skasowaniu juz nie wracaja i samochodzik chodzi jak zawsze:) Samochod to astra g (wiem to nie zafira ale dziecko w drodze wiec moze i zafira bedzie :) trzeba myslec przyszlosciowo ;-) )bertone z20let:)
Pozdrawiam

Kody bledow;
P1106
P1105
P0100
P1122
P1120
P0235
P0130
056508
Ostatnio zmieniony 07 mar 2020, 08:22 przez Dominik 93, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#78 Post autor: ryba1 »

Sporo tego. Wszystko do ogarnięcia może bez kosztów wymiany części

LucasT24
Imię: Łukasz
Auto: opel zafira A OPC 192 km
Model: Zafira
Oznaczenie silnika: Z2,0T

#79 Post autor: LucasT24 »

Witam wszystkich mam taki problem już jeden mechanik się poddał a drugi już od miesiąca ma auto u siebie i jak dzwoniłem do niego to nic ciekawego mi nie powiedział autko odpala jeździ ale jest słabsze niż było i pod obciążeniem załańcza się stały błąd silnika i słabnie wiadomo jeszcze bardziej ale po zgaszeniu auta błąd się zeruje i jest tak jak było wcześniej. tylko na obciążeniu tak się dzieje jak bym jechał ostro dynamicznie jest oki ale jak go przymule na biegu że robi mu się ciężko to wskakuje awaria. posiadam zadirke A OPC 192 km :D :f1:

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#80 Post autor: ryba1 »

To robota dla mnie. Zapraszam Link masz w podpisie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”