Podświetlenie drzwi
Moderator: Sebu$
-
qtom
tak jest jakby podwójne nic niewarte podświetlenie jedno jest w tym schowku a drugie centralnie z lampki sufitowej punkcik 1x1mm świeci na lewarek
-
kfiatos
- Debiutant
- Imię: Michał
- Auto: Zafira
- Model: C
- Oznaczenie silnika: b14net
To ja nie mam tego w schowku niestety. Wiesz jak to wygląda? To jakaś dioda tam idzie? Da się to dołożyć? Mam całkowitą ciemność poza tym światełkiem ambient z podsufitkiqtom pisze: 19 lut 2019, 14:13 tak jest jakby podwójne nic niewarte podświetlenie jedno jest w tym schowku a drugie centralnie z lampki sufitowej punkcik 1x1mm świeci na lewarek
-
qtom
zerknę jak będę miał chwile ale to pewnie po 28 bo aktualnie mam wakacje.
-
kfiatos
- Debiutant
Zadroszczę. Znalazłem numer części jaka tam idzie ale wygląda na to, że żeby się tam dostać trzeba dużo rozebrać i nie wiem czy aż tak mi zależy... Ba łbym się, że połamię te ozdobne elementy. No i nie wiadomo czy mam do czego to podłączyć bo wiązki może nie być. Nr 16 na screenie.
-
qtom
-
qtom
Nic nie tracisz uwierz na słowo chyba że u mnie jest za płytko włożone i dioda niedoswietla bo ciemno jak w d....
Dodano po 1 minucie :
Poproszę młodego to zrobi bo auto w garażu więc ciemno tak do 30 minut.
Czas rozebranie i złożenie~30 minut potrzebne palce i klucz nasadowy 8 na 3-4 zdjęciu widać zawartość schowka i jak oświetla realnie jest trochę lepiej bardziej odbija światło widać ze coś jest ale nie wiadomo co.
kolejne zdjęcia to wyciągniecie lampki i miejsce jej zamocowania zielona kostka i kolejność prac w tym przypadku demontaż
Dodano po 1 minucie :
Poproszę młodego to zrobi bo auto w garażu więc ciemno tak do 30 minut.
Czas rozebranie i złożenie~30 minut potrzebne palce i klucz nasadowy 8 na 3-4 zdjęciu widać zawartość schowka i jak oświetla realnie jest trochę lepiej bardziej odbija światło widać ze coś jest ale nie wiadomo co.
kolejne zdjęcia to wyciągniecie lampki i miejsce jej zamocowania zielona kostka i kolejność prac w tym przypadku demontaż
Ostatnio zmieniony 19 lut 2019, 16:55 przez qtom, łącznie zmieniany 4 razy.
-
kfiatos
- Debiutant
Chcesz powiedzieć, że te ozdobne panele są na wcisk i palcami schodzą? Bo reszta to już łatwizna. Ewentualnie włożę w ten schowek (i przykleję od góry) hub usb i takie coś https://www.aliexpress.com/snapshot/0.h ... 2887728890
Ostatnio zmieniony 19 lut 2019, 16:56 przez kfiatos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
qtom
ja nie chce powiedzieć ale tak jest
Dodano po 8 minutach 58 sekundach:
link nie działa. diodę można włożyć podłączyć się do gniazda zapalniczki bez zbędnych inwestycji koszt 2 zł ja tak zrobię bo mnie wk***ia ze nic tam nie widać
Dodano po 8 minutach 58 sekundach:
link nie działa. diodę można włożyć podłączyć się do gniazda zapalniczki bez zbędnych inwestycji koszt 2 zł ja tak zrobię bo mnie wk***ia ze nic tam nie widać
Ostatnio zmieniony 19 lut 2019, 17:06 przez qtom, łącznie zmieniany 2 razy.
-
kfiatos
- Debiutant
Pod linkiem było coś takiego na usb
EDIT:
Też mnie wk... że nic tam nie widać i całkowita ciemność na dole deski i w okolicach ręcznego w nocy pomimo tej magicznej lampki w podsufitce
EDIT:
Też mnie wk... że nic tam nie widać i całkowita ciemność na dole deski i w okolicach ręcznego w nocy pomimo tej magicznej lampki w podsufitce
Ostatnio zmieniony 20 lut 2019, 09:13 przez kfiatos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Roobsoon
Tak jest podświetlany pod panelem klimatyzacji na czerwono.
Odnośnie Led na drzwiach przednich. U siebie widzę pod oparciami miejsce na Led i teraz pytanko czy tam powinien być jakiś kabelek po zdjęciu boczków pasażer i kierowca?
Dzwoniłem do ASO to jedna listwa Led kosztuje 207 zł
Odnośnie Led na drzwiach przednich. U siebie widzę pod oparciami miejsce na Led i teraz pytanko czy tam powinien być jakiś kabelek po zdjęciu boczków pasażer i kierowca?
Dzwoniłem do ASO to jedna listwa Led kosztuje 207 zł
-
Buluś
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira 1.4T Insignia 1.6T Insignia 2.8
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
Przeprowadziłem u siebie montaż całego fabrycznego oświetlenia Ambient light we wszystkich 4 drzwiach
robotka przyjemna efekt jeszcze bardziej
Polecam każdemu
-
Fakir
Pytanie przy okazji - mnie denerwuje że deska świeci za bardzo, a jak zredukuje oświetlenie wskaźników to podświetlenie w drzwiach tez się zmniejsza. Czy można to łatwo uniezależnić? Czyli że w drzwiach świeci mocniej, a wskaźniki i przyciski na desce mniej?
-
Roobsoon
Witam
Pochwałę się i ja że dołożyłem listwy led do autka. Przy okazji duże PODZIEKOWANIA dla Buluś za pomoc i cierpliwość

Pochwałę się i ja że dołożyłem listwy led do autka. Przy okazji duże PODZIEKOWANIA dla Buluś za pomoc i cierpliwość