[B] Lampy przód
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
To co wydasz na tzw. spawanie plastiku niejednokrotnie ze skutkiem późniejszego pęknięcia , to naprawdę warto kupić kompletną lampę
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- KAMUI
- Mieszkaniec
- Imię: Marcin
- Auto: Touran 1T3, Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
To zależy kto to robi. Jeśli jest dobrze zrobione i lampa nie ma naprężeń na mocowaniach to powinno trzymać. Aczkolwiek nie chce tu siać zamętu, też uważam, że oryginał to oryginał.
Kolega chyba chce jak najtańszym kosztem naprawić element, który jest bardzo ważny dla bezpieczeństwa i komfortu podróżowania. Co to będzie jak dojdzie do bardziej kosztownie usterki...
Kolega chyba chce jak najtańszym kosztem naprawić element, który jest bardzo ważny dla bezpieczeństwa i komfortu podróżowania. Co to będzie jak dojdzie do bardziej kosztownie usterki...
- Pszczyna
- Zafiromaniak
O ile nie wtopi się stalowej bądź miedzianej plecionki celem wzmocnienia klejenia-spawania to 90% że pęknie wiele takich klejeń widziałem zwłaszcza na zderzakach tudzież zbiornikach typu Mauser
- KAMUI
- Mieszkaniec
To już mniej istotne, dyskutujemy o rzeczach oczywistych.Kupujesz Zafirę za 10-15 kpln i żal wydać na lampę 200zł celem poprawienia bezpieczeństwa i komfortu jazdy. Pasek rozrządu używany mam na sprzedaż...taki żarcik
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Che chee był taki temat był na VWgolf jak szczeniak się pytał czy zużyty olej i filtr może do swojego użyć bo kolega zmienia ! sensacja obiegła chyba wszystkie fora ,wielu się deklarowało mu zakup nowego by tylko podał adres w Gdańsku
- KAMUI
- Mieszkaniec
Kiedyś bylem świadkiem sceny w motoryzacyjnym jak koleś musiał kupić do świeżo zakupionego auta filtr i olej. Sprzedawca dawał mu już najtańsze graty a kolo nie mial tyle kasy bo przyznał się, że wypruł sie z ostatniej złotówki na zakup auta. Ta mina sprzedawcy-bezcenna.