[B] dzienne światła LED

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
Woytas

#31 Post autor: Woytas »

dandi, to to ja mam w zestawie, Ze tak się podłącza zestaw też wiem ale mnie zastanawia sposób podłączenia taki jak opisałem wyżej. Najprawdopodobniej podłącze to tak jak opisałeś (bo najszybciej i najłatwiej), po prostu zastanawia mnie jak to ten mój znajomy zrobił.

Co do Twojego opisu to powiedz mi jeszcze jedno.
Rozumiem, że jak to nazwałeś, ta paczka papierosów ma w sobie jakiś moduł, który oszukuje kompa i nie wywala błędów.
kicaj

#32 Post autor: kicaj »

dandi, i o to mi chodzi ;)
rozumiem ze komp nie wykrywa bledow?
dandi

#33 Post autor: dandi »

błędów mi nie wykrywa a sprawdzałem zaraz po montażu i około miesiąc później też nie pokazało błędów pewnie dla tego że lampy podłączone są bezpośrednio pod akumulator(według instrukcji),tak samo jak podłączymy bezpośrednio pod akumulator radio cb błędów też nie pokazuje a pobór prądu jest wiele większy niż przy ledach.
ten włącznik/wyłącznik automatyczny "wielkości paczki od papierosów" według mnie służy jedynie do załączania i wyłączania lamp przy odpowiednim napięciu.

ledy zamontowałem w kratce halogenu,było ciężko bo za wiele miejsca tam nie ma i musiałem wyciąć jeden z poprzecznych plastików w kratce żeby lampy weszły.
największy problem był z ustawieniem lamp tak aby świeciły na wprost bo te kratki montowane są pod kątem :x .
jeden koniec lampy(ten bliżej halogenu) jest równo z zewnętrzną powierzchnią kratki natomiast drugi koniec lampy znajduje się lekko wewnątrz kratki (około 3 cm głębiej),gdy próbowałem zamontować inaczej to świeciły mi trochę na boki a nie na wprost.
stojąc 1 metr przed autem już widać że świecą więc zamontowanie jednego końca lampy nieco głębiej w kratce nie osłabiło ich świecenia.

w obecnej chwili jestem atakowany przez jakiegoś wstrętnego wirusa ale jak już się uporam z chorobą to postaram się zrobić zdjęcia
Ostatnio zmieniony 07 sie 2010, 11:46 przez dandi, łącznie zmieniany 1 raz.
Woytas

#34 Post autor: Woytas »

dandi pisze:jeden koniec lampy(ten bliżej halogenu) jest równo z zewnętrzną powierzchnią kratki natomiast drugi koniec lampy znajduje się lekko wewnątrz kratki (około 3 cm głębiej)
tak samo ma ten mój znajomek też strona wewnętrzna jest schowana nieco głębiej i wygląda O.K.
Wracając do tematu, w takim razie też tak zamontuję i nie będę się bawił w ingerencje w softa. Najbardziej "bezobsługowa" metoda.
dzięki i pozdrawiam
ronin

#35 Post autor: ronin »

czyli tak jak myślałem - największa zabawa będzie z właściwym zamocowaniem w zaślepkach :P
Anony Mous

#36 Post autor: Anony Mous »

Przyglądałem się dzisiaj zaślepkom od halogenów w ZB i AH no i doszedłem do wniosku że te z ZB są dużo gorsze jeżeli chodzi o montaż LED-ów. Pod koniec sierpnia będę ściągał przedni zderzak to zobaczę jeszcze od środka.
Woytas

#37 Post autor: Woytas »

tEREk pisze:Przyglądałem się dzisiaj zaślepkom od halogenów w ZB i AH no i doszedłem do wniosku że te z ZB są dużo gorsze jeżeli chodzi o montaż LED-ów
To fakt ale da się zrobić
ronin

#38 Post autor: ronin »

Ja dzisiaj zdjąłem lewą zaślepkę (po tej stronie co aku) i zauważyłem jakiś moduł albo cóś. Może przeszkadzać w montażu bo lampę listwową trzeba mocno schować w zaślepce
Anony Mous

#39 Post autor: Anony Mous »

To jest moduł od silnika, zwie sie chyba ECU
kwazaar

#40 Post autor: kwazaar »

chyba nie ECU...
ECU jest wyżej tuż obok akumulatora, a koledze ronin chyba chodziło o coś co przeszkadza po zdjęciu zaślepki od halogenów
Mihó

#41 Post autor: Mihó »

Tuż obok akumulatora jest UEC. ECU jest pod zderzakiem, po lewej stronie. Taki "ukłon" producenta w stronę użytkowników, którzy z własnej kieszeni pokrywają drobne stłuczki :/
Anony Mous

#42 Post autor: Anony Mous »

Czyli dobrze mówiłem że to ecu :P :)
kicaj

#43 Post autor: kicaj »

teraz jeszcze rozszyfrujcie skroty ;)
Anony Mous

#44 Post autor: Anony Mous »

Engine Control Unit :P
kicaj

#45 Post autor: kicaj »

a UEC?