[A] Demontaż deski rozdzielczej w Zafirze A
Moderator: Sebu$
-
lukasus9
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
lukasus9, oczywiście byłem cały czas przy tych pracach, ale całość wykonywał syn. Jedyny sygnał, jaki był potrzebny ze sterownika silnika wymagał wpięcia się w wiązkę przewodów w złączu (takim pomarańczowym przed podszybiem) i wyprowadzenie stamtąd jednego przewodu do środka kabiny do łączówki Mid-a, samą łączówkę trzeba było przeorganizować (pozamieniać już istniejące przewody i wpiąć te dodatkowe - wynika to z zamiany łączówki 26-pin na 32-piny), pozostałe przewody wzięliśmy z łączówki zestawu wskaźników, do tego trzeba było jeszcze dorobić dodatkowe przewody do manetki wycieraczek. Niestety więcej szczegółów nie mogę podać, musiałbyś skontaktować się z synem - szkoda, że mieszkasz tak daleko, myślę, że by Ci pomógł.
-
arni251
-
arni251
U mnie jest cos takiego , to jak to sie fachowo nazywa??http://moto.allegro.pl/item865807765_op ... nitor.html
-
arni251
- MieHor
- Zafiromaniak
Kolego arni251, zanim zaczniesz rozbierać samochód na czynniki pierwsze odpowiedz sobie (i nam) na pytanie: czy wogóle jak włączysz zapłon coś pokazuje wyświetlacz, jeśli jest martwy to sprawdź najpierw czy jest zasilanie, tzn. bezpieczniki (u mnie są to bezpieczniki nr 13 i 22). Może tylko jest niedociśnięta wtyczka z tyłu TID-a.
Czasem można się do niej dostać przez otwór radia (jak je wyjąć poszukaj na forum). Jeśli i to n ie pomoże to dopiero w tym momencie możesz rozpoczynać demolkę, ale ostrożnie bo możesz napytać sobie jeszcze większych problemów.
TID pokazuje tylko: datę i godzinę przy wyłączonym zapłonie i radiu, a przy włączonym radiu godzinę, temp. zewnętrzną oraz nazwę lub częstotliwość wybranej stacji radiowej - TID służy do obsługi radia.
Czasem można się do niej dostać przez otwór radia (jak je wyjąć poszukaj na forum). Jeśli i to n ie pomoże to dopiero w tym momencie możesz rozpoczynać demolkę, ale ostrożnie bo możesz napytać sobie jeszcze większych problemów.
TID pokazuje tylko: datę i godzinę przy wyłączonym zapłonie i radiu, a przy włączonym radiu godzinę, temp. zewnętrzną oraz nazwę lub częstotliwość wybranej stacji radiowej - TID służy do obsługi radia.
-
arni251
-
el_guapo
-
jarojk
- MieHor
- Zafiromaniak
jarojk, problem polega na tym, że ten, ponieważ opis został wstawiony przez admina i pochodzi od innego autora (nick podany na początku tematu), np. ja nie mam uprawnień, żeby dołączyć brakujące zdjęcia (prawdopodobnie zostały usunięte z serwera, na którym były zamieszczone), dlatego kilka postów wyżej napisałem, że jak ktoś potrzebuje ten manual, to proszę podać swój adres email na PW, wówczas wyślę całość jako załącznik do maila.