[B] - celius Opel Zafira B Cosmo 1.7cdti panorama 2008
-
wampir11111
Zdjęcia super
gratuluję udanego wyjazdu 
-
celius
W tym roku byliśmy w miejscowości Sukošan, a zdjęcia to okolice Zadaru, Wyspa Pag, Wyspa Vir i okolice
-
celius
W sobotę moja zośka stała się niesprzedawalna z powodu licznika, który jest nie do przyjęcia dla większości polskich Januszy

PS. Dodaję jeszcze raz bo ktoś usunął ten post jak i odpowiedzi na niego

A przy okazji wczoraj pocztą przyszły do mnie "pamiątki z wakacji" aż z Austrii

Cóż ciężko opanować te szalone konie pod maską

PS. Dodaję jeszcze raz bo ktoś usunął ten post jak i odpowiedzi na niego
A przy okazji wczoraj pocztą przyszły do mnie "pamiątki z wakacji" aż z Austrii
Cóż ciężko opanować te szalone konie pod maską
-
celius
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
Jak u Ciebie z zaworem SCV? Długo Ci wytrzymuje?
U mnie to była najczęściej wymieniana cześć w 1.7CDTI
U mnie to była najczęściej wymieniana cześć w 1.7CDTI
-
celius
U mnie przebieg 204 tys i zawór ten sam od zakupu(czyli od ponad 70 tys). Nie wiem czy to fabryczny czy poprzedni właściciel wymieniał.
Ja też raz wymieniłem bo obroty falowały, ale to w zasadzie nic nie dało. Pomyślałem że nowy jest uszkodzony i odesłałem na gwarancję. Założyliśmy stary i przy okazji wyszła awaria EGR. PO usunięciu awarii falowanie ustało i w samochodzie został stary zawór. Nowy uznali na gwarancji i przesłali 'nowy' - masło maślane. Nowy zawór został sprzedany i cały czas jeżdżę na starym i nie ma problemów.
Ja też raz wymieniłem bo obroty falowały, ale to w zasadzie nic nie dało. Pomyślałem że nowy jest uszkodzony i odesłałem na gwarancję. Założyliśmy stary i przy okazji wyszła awaria EGR. PO usunięciu awarii falowanie ustało i w samochodzie został stary zawór. Nowy uznali na gwarancji i przesłali 'nowy' - masło maślane. Nowy zawór został sprzedany i cały czas jeżdżę na starym i nie ma problemów.
-
celius
Ostatnio zmieniony 22 maja 2020, 12:05 przez celius, łącznie zmieniany 2 razy.
-
newzoska
- Przeglądacz
- Imię: Barbara & Daniel
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Jeszcze chwila i będzie jak w samolociecelius pisze: 09 cze 2020, 08:34 Przycisk trafił na deskęRobi się tam tłoczno
![]()
Dodatkowo założyłem nową skórę na mieszek skrzyni biegów.
-
Deleted User 21664
A co to mamy w tym kółeczku... breloczek jakiś taki trochę innycelius pisze: 09 cze 2020, 08:34 Przycisk trafił na deskęRobi się tam tłoczno
![]()
Dodatkowo założyłem nową skórę na mieszek skrzyni biegów.

-
celius